Eén op de tien nieuwe tandartsen is Tunesiër met Roemeens diploma

Maar liefst 44 procent van de nieuwe tandartsen die vorig jaar een Riziv-nummer hebben aangevraagd, heeft zijn diploma in het buitenland gehaald. “Zo heeft één op de zes nieuwe tandartsen een Roemeens diploma. Bovendien is één op de tien Tunesiër, toch heeft niemand een Tunesisch diploma”, zegt Kamerlid Frieda Gijbels (N-VA).

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

Tragische dood van Cloé (28) in Thailand laat Holsbeek verslagen achter: “Ik hoorde haar vorige week nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Onze zon Cloé straalt voor altijd in ons hart”, klinkt het bij zus Joana.

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »