Delhaize Harelbeke schenkt 7.500 euro aan lokale jeugdverenigingen

Onlangs sloot AD Delhaize Harelbeke hun actie ‘Beetjes’ af. De opbrengst, goed voor 7.500 euro, werd verdeeld onder de lokale jeugdverenigingen van Harelbeke als ondersteuning voor hun werking.

De Beetjes Actie bij AD Delhaize Harelbeke -onder de slogan ‘Alle B’tjes helpen’- was een onderdeel van de nationale campagne. “Deze Beetjes actie had als doel de lokale jeugdverenigingen uit Harelbeke in de picture te zetten. De voorbije weken ontvingen de klanten per aankoopschijf van twintig euro een ‘B’tje’. Dit fictieve geldstuk kon de klant schenken aan zijn of haar favoriete jeugdvereniging”, zegt Karel Lampaert van AD Delhaize. De Beetjes Actie van de AD Delhaize in de Gaverstraat in Harelbeke eindigde op 20 april en leverde zo’n 7.500 euro op, die als ondersteuning voor hun werking werd verdeeld onder de lokale jeugdverenigingen. “Als lokale, zelfstandige supermarkt vinden wij het belangrijk om ons lokaal engagement en onze betrokkenheid te tonen. Deze sponsoractie was de uitgelezen kans om dat naar voor te brengen. Tegelijk was de actie ook een kans voor de betrokken jeugd- en sportverenigingen om meer naambekendheid te creëren bij onze klanten. We wensen alle verenigingen veel succes met hun verdere activiteiten en sociaal engagement.”

Prima initiatief

Met deze sponsoractie kreeg elke jeugdbeweging dus een steuntje in de rug. De top drie van de klanten van Delhaize zag er als volg uit: op één stond het Jeugd Rode Kruis Harelbeke. Zij ontvingen 2.000 euro. Chiro Tijl en Nele stond op de tweede plaats en kreeg 1.500 euro. Op de derde plaats kwam KRC Harelbeke Jeugd. Zij ontvingen 1.000 euro. Verder werd er nog een bedrag van 375 euro gegeven aan 8 verscheidene Harelbeekse jeugd- en sportverenigingen. Het waren de Taekwondo Seung Academy, KSA Peter Benoit Harelbeke, KOG Stasegem en KOG Stasegem G-Team, Scouts Stasegem Kerels van Zannekin, Chiro Zandberg, Volleybal AVC Harelbeke en Scouts Liederik-Adelheid Harelbeke. “Dit is in grote dank aanvaard. Dit is een prima initiatief van AD Delhaize om op die manier onze regionale verenigingen te steunen in hun werking. Elke vereniging kan die extra euro’s heel goed gebruiken”, aldus ondervoorzitter Chris Vanheuverbeke van KOG Stasegem.

The post Delhaize Harelbeke schenkt 7.500 euro aan lokale jeugdverenigingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

“Oude mensen zijn hier een vogel voor de kat”: eigenaars zorgflats klagen gebrekkige service aan

Een troebel zwembad, ondermaatse zonnewering en vooral: zorg die te wensen overlaat. Eric De Meirsman en Sylviane Schampaert zijn niet te spreken over de service die zorgbedrijf Vulpia aanbiedt in hun assistentiewoningen. “Hulpbehoevende ouderen zijn hier een vogel voor de kat”, foeteren ze. Volgens Vulpia zijn de meeste bewoners wél tevreden.
The post “Oude mensen zijn hier een vogel

Lees meer »

Maarten Devos volgt Kobe Dewaele op als Kinderburgemeester van Kuurne

Zondagochtend werd in het gemeentehuis van Kuurne de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. Maarten Devos (11), leerling van VBS Sint-Michiel, werd verkozen tot kinderburgemeester en volgt daarmee Kobe Dewaele op, die vorig jaar de eer kreeg. Ynn Devlaminck werd benoemd tot eerste schepen en Felix Huys tot tweede schepen. In totaal brachten 140 kinderen uit het zesde leerjaar van Kuurnse basisscholen hun

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – “Al meer regen gevallen in Polen dan bij vernietigende overstromingen in 1997”

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden. In het zuiden van Polen overstroomde een dam. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde

Lees meer »

Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS viseert Russisch tv-netwerk RT met sancties: “Belangrijk onderdeel van Russische oorlogsmachine”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »