“Bij ons geen pizza of frituursnacks”: Eren opent pitazaak op de markt van Hooglede

Op donderdag 18 april opende Pita Cappadocia de deuren op de Markt in Hooglede. Eren Sag en zijn vrouw Hadice Gocen hebben de eer om de eerste pitazaak ooit in de gemeente te openen. De openingsdagen verliepen erg vlot met heel veel enthousiaste Hoogledenaars die al eens gingen proeven.

Eren Sag is niet aan zijn proefstuk toe, ook in Veurne en Sijsele heeft hij een gelijknamige pitazaak. “Qua inrichting zijn de drie zaken erg gelijkaardig. Zowel de naam, het logo als de indeling is overal hetzelfde”, vertelt Eren. “Ik was al een tijdje op zoek naar een ideale locatie in Hooglede. Toen we hier toevallig passeerden en zagen dat dit pand beschikbaar was, hebben we niet lang getwijfeld. De ligging is ideaal met naast ons café De Dubbele Arend. Het duurde zo’n drie maanden om het voormalige bankkantoor om te toveren tot een gezellige pitazaak” Eren zelf staat achter de toog terwijl zijn vrouw Hadice instaat voor de administratie. Hij zit al 23 jaar in de sector en weet dus het geheim achter een goede pitazaak: “Onze sterkte is de pita zelf. We serveren geen pizza of frituursnacks, al zijn er natuurlijk wel frietjes voorzien bij onze pitaschotels. Daarnaast is ook klantvriendelijkheid heel belangrijk. Als je de klanten goed soigneert en je schotelt hen lekker eten voor, dan keren ze gegarandeerd terug.” Om de nodige bekendheid te verwerven betaalde je op de openingsdag maar de helft voor een pita. Dat zorgde voor een knalstart want vanaf de opening om 17 uur was het de hele avond een komen en gaan van klanten. Eren en zijn vrouw wonen in Sint-Martens-Latem, elke avond wacht hen dan ook nog een trip van 40 minuten naar Oost-Vlaanderen. Ook daar heeft het koppel bovendien nog plannen om er een nieuwe pitazaak uit de grond te stampen. Pita Cappadocia is elke dag open, behalve op maandag. De zaak opent telkens om 17 uur, de sluiting is voorzien om middernacht. Op vrijdag en zaterdag is de zaak nog een uurtje langer open. Er kan ter plaatse gegeten worden of gekozen voor afhaal. (JT)

The post “Bij ons geen pizza of frituursnacks”: Eren opent pitazaak op de markt van Hooglede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »