Alex Vandenbulcke kijkt uit naar Ronde van Griekenland: “Ik trek er met ambities heen”

Geen Ronde van Turkije vanaf zondag voor Alex Vandenbulcke. De 22-jarige Izegemnaar van Tarteletto-Isorex had nochtans graag aan de achtdaagse UCI 2.1-rittenkoers deelgenomen. Twee weken geleden was hij aan de slag in de Tour de Mersin in Turkije. “Dat was een hele belevenis.”

Twee weken geleden was Vandenbulcke nog aan de slag op Turkse bodem. Hij werd 35ste in de vierdaagse Tour de Mersin, een UCI 2.2-rittenkoers en behaalde een elfde en 19de plaats in de etappes. “Een hele belevenis”, benadrukt Vandenbulcke, drievoudig eindlaureaat van WestSprint in de jeugdcategorieën. “Het was de eerste keer in zes jaar dat de koers opnieuw kon plaatsvinden. De start van de openingsrit was in een klein dorpje met slechts één straat, waar het onmogelijk was om elkaar te dwarsen. Bij een botsing met een van de busjes die door de organisatie was voorzien, liep ik meteen een scheur van meerdere centimeters in mijn arm op.”

“De wedstrijddokter zei dat ik naar het ziekenhuis moest om de wonde te naaien. Gelukkig heb ik hem ervan kunnen overtuigen om een voorlopig verband te voorzien, zodat ik de eerste rit toch kon rijden. Het ging zo slecht nog niet. Ik kon met een groepje zelfs 20 kilometer voorop rijden, maar die inspanning en het gebrek aan gevoel in mijn rechterarm (omdat die hard was ingebonden) speelden me parten. Ik bolde binnen op vele minuten. Na afloop van de rit ging ik met de ambulance naar een ziekenhuis. Ik wist dat de gezondheidszorg in Turkije niet is zoals bij ons, maar zo erg had ik het nu ook weer niet verwacht. In minder dan 15 minuten was ik weer buiten. Ze hebben mij toegenaaid zoals ze met een varken doen. Het minste wat ik ervan kan zeggen, is dat ik niet veel later dan mijn ploegmaats in het hotel stond.”

Strijden voor UCI-zege

In de tweede rit over 153 km naar Mersin was Vandenbulcke mee met de goede ontsnapping door op een lange, vlakke en winderige weg langs de zee weg te rijden uit een uitgedund peloton. “In de finale wilde ik mijn kans wagen, maar werden we met enkele renners de verkeerde richting uitgestuurd. Sommigen raakten in het verkeer verzeild en werden omvergereden. Ik bolde als negende over de lijn, maar ik besefte meteen dat de UCI dit niet zomaar kon laten begaan. Het was een hele soep. Twee renners die met een GPX-bestand hadden gereden, waar de enigen die het juiste traject hadden afgelegd en werden als eerste en tweede geklasseerd. Zo werd ik finaal elfde. Heel jammer voor mijn ploegmaat Torsten Demeyere en ik, want zo vaak krijgen we de kans niet om voor een UCI-zege mee te strijden. De UCI hield echter voet bij stuk. En wij? Wij moesten dat aanvaarden.”

Ook de derde etappe, de koninginnenrit met 3.400 hoogtemeters, eindigde in de stad Mersin. “De avond ervoor kregen we plots bericht dat de rit met 40 km werd ingekort. Alleen liepen die laatste 40 km in dalende lijn en kregen we plots een ultrakorte etappe van 95 km met nog altijd 3.400 meter hoogteverschil. Het werd opnieuw een hele belevenis. In een van de afdalingen waren er zelfs tal van haarspeldbochten in grind. Levensgevaarlijk, maar ook dat hebben we overleefd”, vertelt Vandenbulcke.

“In de slotrit behaalden we nog een vijfde plaats met Maxime De Poorter. In het eindklassement hadden we met Gianni Marchand en Ewout De Keyser twee renners in de top tien. Zelf was ik tevreden met de conditie, want dat was een vraagteken na mijn val in Chôlet. Dat ik in een UCI-koers voor de zege heb kunnen meestrijden, maakt me tevreden. Ik kon de ronde met een goed gevoel afsluiten, al kan ik over mijn ervaringen in Turkije een boek schrijven.”

4.500 hoogtemeters

Vorig weekend reed Vandenbulcke de Arno Wallaard Memorial, waar hij in dienst reed van Timothy Dupont. De komende weken rijdt de Izegemnaar de Famenne Ardenne Classic, de kermiskoers in Houthalen-Helchteren, het Circuit de Wallonie en de Tour of Hellas. “Mijn rug blijft wel opspelen. Gelukkig heb ik er op de fiets geen last van. Ik kijk uit naar Famenne en Wallonie, twee wedstrijden die me moeten liggen, en nog meer naar Griekenland. Daar trek ik met ambities heen. Er zit een rit in met onderweg 4.500 hoogtemeters en een aankomst bergop. Als ik de goede vorm te pakken heb, denk ik daar een degelijk klassement te kunnen neerzetten.”

The post Alex Vandenbulcke kijkt uit naar Ronde van Griekenland: “Ik trek er met ambities heen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Blijf inspireren”: Visma-Lease a Bike komt met emotionele boodschap voor Van Aert, die geen breuken overhoudt aan val

Wout van Aert (29) heeft geen breuken opgelopen na zijn val in de Vuelta. Na een crash tegen een rotswand werd hij met een gehavende knie afgevoerd naar het ziekenhuis van Santander. “De diepe wonde vereist intensieve zorg. Wout zal terugreizen naar België om zijn herstel voort te zetten”, meldt zijn ploeg Visma-Lease a Bike, dat op ‘X’ ook met

Lees meer »

Waarom je beter niet uitglijdt over een ananas in de groenteafdeling

Als jij in de fruitafdeling van de supermarkt struikelt over een stuk fruit, dan moet de verzekeraar van de winkel jouw schade niet vergoeden. Val je over datzelfde stuk fruit in eender welke andere afdeling, dan komt de verzekering van de supermarkt wél tussenbeide. Thierry Vansweevelt is hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen en legt uit wat dit ‘groenterestenarrest’ precies inhoudt.

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Zeven nieuwkomers op de lijst van Vooruit Wervik: “Onze negen zetels behouden zou al mooi zijn”

In lokaal dienstencentrum De Spie in Geluwe vond de voorstelling van de lijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober plaats. Er zijn zeven nieuwkomers. Alle mandatarissen staan opnieuw op de lijst. De partij van burgemeester en lijsttrekker Youro Casier telt negen zetels en wil die in eerste instantie behouden.
The post Zeven nieuwkomers op de lijst

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie

Een natuurliefhebber vond maandag in de late namiddag twee obussen in het struikgewas in de Kasteelstraat in Ardooie. De man reageerde alert en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.
The post Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK LIVE. Tijd voor de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »