Alcoholvrij bier zit in de lift in België: toename van bijna 25 procent op twee jaar

Op twee jaar tijd is de categorie van non-alcoholische bieren met 24,3 procent gestegen in België. Dat blijkt dinsdag uit cijfers die zijn meegedeeld tijdens een persvoorstelling van bierreus AB InBev, die in 2023 goed was voor 60 procent van de markt van alcoholvrij bier in België.

 

Meer krantenkoppen in België

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »