Voorwaardelijke celstraf voor Blankenbergenaar die zijn vriendin in de bil schoot: “Hij meende indringers te zien en vuurde in het wilde weg”

Omdat hij ‘indringers’ meende te zien, loste Blankenbergenaar Gregory V. (47) zes schoten met zijn pistool. Eén kogel doorboorde de bil van zijn vriendin. Dat levert hem nu vier jaar voorwaardelijke celstraf op. Het parket had de internering gevraagd. Voor verkrachting werd V. vrijgesproken.

Op 21 oktober 2022 loste Gregory V. (47) om 6.30 uur op zijn appartement in Blankenberge zes schoten met een pistool. Vijf kogels kwamen in het meubilair terecht, een zesde doorboorde de linkerbil van zijn vriendin. Toen zijn munitie op was, nam V. in de keuken een groot mes en plantte dit in een kast. Achteraf had hij ook nog seks met zijn gewonde vriendin, terwijl zij dit eigenlijk niet wilde.

Onderzoek wees uit dat V. al langer met psychische problemen en een cocaïneverslaving kampte. “Die combinatie maakt hem heel onvoorspelbaar”, stelde de procureur. “Hij verklaarde dat hij ervan overtuigd was dat er indringers in zijn woning zaten. Zijn buren noemden hem zelfs de ‘zotte Turk’.”

Angststoornissen

V. zou met angststoornissen kampen sinds hij in de zomer van 2022 door vier mannen overvallen werd. Hij deed daar evenwel nooit aangifte van. Voor cocaïnehandel kreeg hij onlangs een jaar cel, de helft met uitstel. De procureur vroeg de internering voor poging tot doodslag en verkrachting.

De verdediging beaamde dat V. met een geestesstoornis kampte. “Maar intussen is hij drugsvrij en niet langer ontoerekeningsvatbaar”, pleitte meester Kris Vincke. “En dus moet hij worden vrijgesproken.” Van verkrachting was volgens Vincke geen sprake en ook het oogmerk om te doden werd betwist. “Hij vuurde in het wilde weg”, klonk het.

De rechtbank achtte het oogmerk om te doden en de verkrachting inderdaad niet bewezen. Anderzijds acht ze V. wél toerekeningsvatbaar. Voor opzettelijke slagen en verwondingen en verboden wapendracht kreeg hij vier jaar voorwaardelijke celstraf. (?AFr)

The post Voorwaardelijke celstraf voor Blankenbergenaar die zijn vriendin in de bil schoot: “Hij meende indringers te zien en vuurde in het wilde weg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wijkcomité Klein Schardauw houdt smoefeltocht

Er waait een frisse wind door het wijkcomité van het Klein Schardauw in Sint-Eloois-Winkel. Na een succesvolle editie van de kerstdrink eind vorig jaar organiseerde het comité onlangs een smoefeltocht. De deelnemers legden een tocht van ongeveer 25 kilometer af langsheen onbekende plekjes. Onderweg kregen ze smoefelmomentjes en spelletjes voorgeschoteld. Na de fietstocht schoof iedereen
The post Wijkcomité Klein

Lees meer »

Bestuurder rijdt met 86 kilometer per uur bebouwde kom binnen, maar kan volgens advocaat niet gestraft worden omdat verkeersbord omgekeerd hing

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan”

Nowedo is in Noord-West-Vlaanderen één van de vele regionale verenigingen voor doven en slechthorenden. De vzw bestaat 30 jaar en dat werd zaterdag uitgebreid gevierd in Het Gebarenhuis in Sint-Kruis. “Nowedo zorgt ervoor dat niemand aan de zijlijn blijft staan.”
The post Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan” appeared first

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel kan sprint niet ontlopen, Govekar wint slotrit Tour of Britain – Kijk hier naar de nabeschouwing!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

Kijk bij HLN zaterdag én zondag exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Zaterdagavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, zondag Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Vernieuwde sporthal ter Groene Poorte plechtig geopend

Onlangs werd de sporthal van Ter Groene Poorte, die tijdens de zomervakantie grondig gerenoveerd werd, plechtig geopend door schepen van Sport Franky Demon. De renovatie omvatte onder andere de plaatsing van een nieuwe sportvloer van meer dan 2.000 vierkante meter. Ook in de verbetering van de akoestiek werd geïnvesteerd. Hiervoor kon de school rekenen op
The post Vernieuwde sporthal

Lees meer »