Sleuterrock gaat vol voor twee dagen muziek aan de oevers van de Leie: “Mama’s Jasje overtuigde ons op Gentse Feesten”

Voor het eerst voorziet de organisatie van Sleuterrock twee dagen muziek aan de Oeselgemse oevers van de Leie. Zowel op vrijdag 3 als op zaterdag 4 mei wordt het Rosalie ’t Feltplein omgetoverd tot ’t Festivalplein vol optredens en ambiance. Dit jaar wordt er ook een camping voorzien.

De voorbije jaren hanteerde Sleuterrock dezelfde formule: comedy op vrijdag en live muziek op zaterdag. Dit jaar geen komieken op het podium. De organisatie trekt resoluut de muzikale kaart. “We hebben lang gewacht om dit idee te realiseren, want de oude formule bleek telkens een goede combinatie te zijn. Maar nu stellen we muziek centraal. Bovendien is de vijver van stand-upcomedians ook niet zo bijzonder groot”, zegt Tom Vanwynsberghe.

“We hebben wel bewust een ander genre gezocht. Op zaterdag treden er verschillende rockbands op. Dan kan het er al eens stevig aan toe gaan. Voor de vrijdagavond wilden we Vlaamse gitaarmuziek, met meezingers die een breed publiek aanspreken. We zien aan de kaartenverkoop dat de nieuwe formule aanslaat.”

Headliners

De headliner op vrijdag is niemand minder dan Mama’s Jasje, de groep rond zanger Peter Vanlaet. Mama’s Jasje boekte succes met hits als Zo ver weg en Teken van Leven. “We kennen de groep uiteraard al langer. Maar op de Gentse Feesten zagen we hen voor het eerst live aan het werk. De sfeer was fantastisch. We dachten meteen: ‘Dit is iets voor ons’ en besloten om ze naar Oeselgem te halen. De bassist is trouwens Wouter Berlaen uit Zulte.”

“Wacht niet te lang, want we hebben al 500 van de 600 beschikbare kaarten verkocht”

Voor Mama’s Jasje kruipt Peter Tanghe op het podium. “Het is al zijn vijfde keer op ons festival. Met een sublieme akoestische set weet hij het publiek telkens in te pakken”, zegt Tom.

Op zaterdag staan Unravel, Highway Jack, The Muttons, Crooked Steps en Impact op het programma. “We zoeken telkens bands uit de ruime regio. Crooked Steps won in 2020 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. En de zangeres van Impact is niemand minder dan Marieke Bresseleers, gekend van onder meer Lords of Acid van Praga Khan (Maurice Engelen).”

Camping

Tussendoor en achteraf zorgt de Waregemse dj Djotty voor muzikale ambiance. Ook nieuw dit jaar is de mogelijkheid om te overnachten. “Het oude voetbalveld van Oeselgem werd enkele jaren geleden verkocht. De mensen die er een loft hebben gebouwd organiseren ook een camping. Ze waren vorig jaar van de partij op ons festival en zo spraken we af om tijdens Sleuterrock onze bezoekers de kans te geven daar te overnachten.”

De camping boeken moet wel rechtstreeks via deze link. Een combiticket voor het festival kost 40 euro. Voor een vrijdagticket betaal je 28 euro, op zaterdag bedraagt de inkom 20 euro. Jongeren en studenten krijgen korting.

“Wacht niet te lang, want we hebben al 500 van de 600 beschikbare kaarten verkocht”, zegt Tom. Het festival kan je ook op sociale media volgen via Facebook en Instagram.

Meer info vind je op www.sleuterrock.be

The post Sleuterrock gaat vol voor twee dagen muziek aan de oevers van de Leie: “Mama’s Jasje overtuigde ons op Gentse Feesten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Okido neemt afscheid van Katelijn Callewaert

Katelijn Callewaert (63), directrice van gemeenteschool Okido werd naar aanleiding van haar pensionering in de bloemen gezet. “Ik ben in september 2012 gestart als directeur en heb er dus 12 schooljaren opzitten bij Okido”, weet Katelijn. “De school was me niet vreemd aangezien ik in een vorig leven 10 jaar voorzitter van de ouderraad van
The post Okido neemt

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »