Meer dan 50 bieren proeven op vijfde editie Maldegems Bierfestival: “Tijdens smaaksafari op zoek gaan naar bedreigde biersoorten”

Op zaterdag 1 juni is het terrein naast zaal K-BA van 15 tot 23 uur het decor voor de vijfde editie van het Maldegems Bierfestival. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘Smaken’. “We gingen op zoek naar brouwers met een uniek assortiment aan bieren waarin zuur, zoet, bitter, zout (zilt) of umami prominent naar voren komen”, zegt voorzitter Roeland De Meyere.

“Alles bij elkaar zijn er twaalf brouwerijen van de partij, die samen vijftig bieren voorstellen. Nieuw dit jaar zijn brouwers van bij of van over de taalgrens, waaronder Den Herberg uit Halle, Lupulus uit Courtil, Dupont uit Tourpes, Kestemont uit Dilbeek en Rolling Hills uit Oudenaarde, waardoor het aanbod een aanzienlijke kwaliteitsinjectie krijgt. Naast Cobblestone en Ambrazar uit Brugge en Skøllmann, Ambibrew en Braugias uit Maldegem, zullen ook de bekroonde brouwerijen Scheldebrouwerij uit Meer en publiekslieveling Van Steenberge uit Evergem aanwezig zijn”, klinkt het.

“Alles bij elkaar zijn er twaalf brouwerijen van de partij die 50 bieren voorstellen” – Roeland De Meyere

“Om ons ‘smaak’-concept te versterken, organiseren we op ons festival ook een Smaaksafari”, gaat Roeland verder. “Tijdens een wandeling van 45 minuten kunnen deelnemers onder begeleiding van een gediplomeerde bierexpert op zoek gaan naar ‘bedreigde biersoorten’, waarbij ze een deskundige uitleg krijgen over smaken, biertypes, brouwers en inspiratie kunnen opdoen voor foodpairing. Inschrijven voor onze ‘Smaaksafari’ kan via [email protected]. Deelnemen kost 10 euro per persoon. Meer informatie is terug te vinden op onze Instagrampagina maldegems_bierfestival”, aldus Roeland.

10.000 bierviltjes

“Ook deze keer zorgt DJ Naaldestekker voor muziek en voorzien we een springkasteel voor de kleintjes. Naast bier zal er ook frisdrank en cava te verkrijgen zijn. Jetons voor bier kosten 2,5 euro en een proefglas 5 euro. De prijs is voordeliger wanneer je een pakket aankoopt. Als kers op de taart verspreiden we de komende weken 10.000 bierviltjes in horecagelegenheden in Maldegem en omstreken, elk met een QR-code waarmee je kans maakt op tien gratis jetons”, besluit voorzitter Roeland De Meyere.

The post Meer dan 50 bieren proeven op vijfde editie Maldegems Bierfestival: “Tijdens smaaksafari op zoek gaan naar bedreigde biersoorten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik

De herstellingswerkzaamheden aan de bovenleiding tussen Oostkamp en Maria-Aalter verlopen moeizamer dan verwacht. Tientallen medewerkers van Infrabel werken in ploegen de klok rond, meldt de spoorwegnetbeheerder. Maandagmiddag is een van de drie sporen al in gebruik.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Defensie zet in op zij-instromers. “Een volledige hervorming van het statuut van militairen is noodzakelijk”

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »

Welke deadline is nog haalbaar voor Vlaamse en federale formatie? “Partijen vrezen toegevingen te moeten doen, zo dicht bij verkiezingen”

Nu CD&V en Vooruit bezwaren blijven maken bij de startnota’s van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) lijkt ook die regeringsvorming in het vaarwater te komen van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt politicoloog Carl Devos (UGent). Welke deadline is nu nog realistisch voor de Vlaamse formatie? En wanneer steken ze federaal ook eens een tandje bij?

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »