Juwelier Christof Vande Walle (53) overleden na val in gracht op domein van Sunparks: “Hij was een gevestigde waarde in Tielt”

In een waterloop op het domein van Sunparks in Oostduinkerke werd zondagochtend het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Het blijkt om de bekende juwelier Christof Vande Walle (53) uit Tielt te gaan. “Hij was hier erg graag gezien, echt een gevestigde waarde in Tielt”, reageert Pieter Breyne, voorzitter van Shopping Tielt.

De brandweer van zone Westhoek werd zondagochtend rond 8 uur opgeroepen naar het domein van vakantiepark Sunparks langs de Polderstraat in Oostduinkerke. In een waterloop in de buurt van de centrale vijver van Sunparks had iemand een lichaam aangetroffen. De gevonden persoon bleek overleden te zijn.

Geen kwaad opzet

Het parket stelde een wetsdokter aan om de omstandigheden van het overlijden te onderzoeken. Intussen is duidelijk dat er geen derden betrokken waren. Hoe de man precies in het water terechtkwam, blijft echter onduidelijk. Wellicht viel hij in de loop van de nacht met zijn fiets in de gracht. Bij Sunparks reageerden ze aangeslagen op het incident.

“Het gaat om een bewoner van een woonhuis dat niet door Sunparks wordt uitgebaat”, zei Lucia Sanchez namens Sunparks. “We zijn allemaal diep getroffen door deze gebeurtenis en boden onze volledige medewerking aan de autoriteiten aan. Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer en zijn dierbaren.”

Gevestigde waarde

De gevonden man kon worden geïdentificeerd als de 53-jarige Christof Vande Walle uit Tielt. Samen met zijn vrouw baat hij een bekende juweliers- en optiekzaak uit op de Markt van Tielt. Christof was al de vierde generatie van de familie Vande Walle die de winkel verder zette. Zijn overgrootvader Felix Vande Walle begon het bedrijf destijds in Deinze, zijn grootvader bracht het naar Tielt.

“Christof was een gevestigde waarde in Tielt”, zegt Pieter Breyne, voorzitter van Shopping Tielt. “Ik ben erg geschrokken door het nieuws. We werkten regelmatig samen voor evenementen van Shopping Tielt, hij deed altijd mee als er iets te doen was. Laatst deed hij met zijn brillen nog mee aan onze modeshow, het was altijd aangenaam samenwerken. Vanuit Shopping Tielt leven we erg mee met zijn familie.”

Ook schepen voor Lokale Economie Hedwig Verdoodt heeft niets dan lovende woorden. “Christof en zijn vrouw stonden samen in de zaak en vulden elkaar perfect aan”, zegt schepen Verdoodt. “Ik weet dat het gedreven mensen zijn die met veel vakmanschap en met hart en ziel in hun zaak staan. We leven met hen mee.”

Christof Vande Walle laat een vrouw en twee kinderen na. (JF/TP)

The post Juwelier Christof Vande Walle (53) overleden na val in gracht op domein van Sunparks: “Hij was een gevestigde waarde in Tielt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy

Langemarkenaar Jeroen Caron won zaterdag in Breda de eerste editie van de ADC (Amateur Darts Circuit) Benelux Trophy. In de finale versloeg hij de Nederlander Nick Crouwel met 5-2.
The post Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »