Drie Duitsers opgepakt die mogelijk spioneerden voor China

In het westen van Duitsland zijn drie Duitsers opgepakt op verdenking van spionage voor China. Dat heeft het federale openbaar ministerie maandag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor het eerst sinds WOII is extreemrechts de grootste in Oost-Duitsland: dit is frontman Björn Höcke, die een slogan gebruikte van Hitlers knokploeg

Hij gebruikte de slogan van de knokploeg van Adolf Hitler in een speech, noemde het Holocaustmonument in de Duitse hoofdstad Berlijn een ‘monument van schaamte’ en wil de Duitse cultuur herstellen “van de onmenselijke gendergekte”. Wie is Björn Höcke (52), de meest succesvolle extreemrechtse politicus van Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog? “De traditionele partijen lossen ons land op als een

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld

Het monument van de Markebeke, dat verwijst naar een historisch incident in Marke tijdens de Boerenkrijg, is na een zorgvuldig restauratieproces in ere hersteld en herplaatst. Het monument werd in januari 2023 aangereden door een onbekende.
The post Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »

Barbara Sarafian ondergaat carrièreswitch en wordt kotbazin: “Terwijl ik ooit gaan lopen ben van de mijne”

Barbara Sarafian (56) ondergaat in het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ een heuse carrièreswitch. Ze leeft gedurende 10 maanden met zeven studenten mee op kot, waar de grootste levenslessen ontstaan en waar ze zich samen door een rollercoaster van liefdesverdriet, examenstress, groeipijnen en feestgedruis loodsen. Een reality-show van jewelste. Reporter Jarne hoort haar uit in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »