Dames Three verlaten Basket SKT Ieper met titel

Op bezoek bij concurrent Avanti Brugge Two kroonden de dames van Basket SKT Ieper Three zich vorig weekend tot kampioen in tweede provinciale. De bezoeksters wonnen met 32-49 en nemen zo met de titel afscheid van de club, want volgend seizoen trekken ze bijna allemaal naar Basket Poperinge.

Basket SKT Ieper Three wist wat er nodig was voor de titel: winst in Brugge. “Beide ploegen maakten nog kans op de titel, waardoor we een zenuwachtige wedstrijd te zien kregen”, vertelt de Ieperse coach Jacky Van Elslander. “Maar uiteindelijk was onze overwinning zeker wel verdiend. Voor ons is dit toch de kers op de taart na drie jaar werken. We zijn de voorbije jaren gestaag gegroeid, met deze titel als orgelpunt.”

Voor de ploeg betekent dit ook meteen een afscheid aan SKT Ieper, want zo goed als de voltallige ploeg verhuist volgend seizoen naar Basket Poperinge, dat zo debuteert met een damesploeg. “Slechts twee meisjes maken de overstap niet. Of we in Poperinge dan ook de ambitie hebben om meteen kampioen te worden? Er moet altijd ambitie zijn, maar het is nog veel te vroeg om nu al over de titel te spreken. Voor veel meisjes was het vooral hun ambitie om één keer kampioen te worden en dat is nu gelukt.”

Eerste titel

Ook voor de trainer zelf is het zijn eerste titel in de provinciale reeksen. “Ik ben ondertussen 41 jaar actief als coach in de basketwereld en pakte wel al een paar titels met jeugdploegen, maar nog nooit op seniorniveau. Ook voor mij was dit dus allemaal nieuw en dat heb ik ook verteld aan mijn speelsters.” (KPL)

Zondag 28 april om 14.30 uur: Basket SKT Ieper Three – KBBC De Panne R.

The post Dames Three verlaten Basket SKT Ieper met titel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »