80-jarige vrouw in levensgevaar na verkeersongeval in Torhout

Een 80-jarige vrouw ligt sinds zaterdagavond in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval in Torhout. De auto waar de vrouw als passagier op de achterbank zat, werd in de flank gegrepen waarna de auto tegen een gevel tot stilstand kwam.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagavond om 18.30 uur op het kruispunt van de Kortemarkstraat met de Moereveldstraat in Torhout. Een 84-jarige vrouw uit Zuienkerke reed in de Moereveldstraat in de richting van Ichtegem en dwarste het kruispunt van de Kortemarkstraat. Daarbij moest de bejaarde vrouw voorrang verlenen, maar dat gebeurde niet. Haar wagen werd in de linkerflank gegrepen door een 29-jarige man uit Kortemark die richting Torhout reed. Door de klap werd de auto weggekatapulteerd. De auto denderde nog het kruispunt over, reed daarna een voortuin van kiezels op en kwam tot stilstand tegen de hoek van een woning.

Vrouw in levensgevaar

“In de wagen zat naast de 84-jarige bestuurster een 82-jarige man uit Zedelgem vooraan”, meldt de politie Kouter. “Een 82-jarige vrouw uit Zedelgem zat op de achterbank. Zij werd zwaargewond en werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare. Beide wagens waren niet meer rijvaardig en werden getakeld.” De andere inzittenden van beide auto’s bleven ongedeerd. Twee dagen later is de toestand van de vrouw nog ongewijzigd en ligt ze nog steeds in het ziekenhuis. (JH)

The post 80-jarige vrouw in levensgevaar na verkeersongeval in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »