Wat als Oekraïne de oorlog verliest? “Dan zullen onze vijanden de wereldorde bepalen”

Het idee dat Oekraïne de oorlog kan verliezen, is niet langer ondenkbaar. Meer zelfs: steeds vaker wordt er luidop over gesproken. Wat betekent dat scenario voor Europa?

 

Meer krantenkoppen in België

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »

Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »