Therese en Jacques uit Wevelgem vieren diamanten jubileum

Therese Cardoen en Jacques Azou hebben samen met hun familie hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Ze werden getrakteerd op een heel fijne verrassing.

Therese en Jacques woonden in dezelfde buurt in Geluwe. “We ontmoetten elkaar in de wijk, en met het ouder worden zagen we elkaar vaker”, lacht Therese, die geboren werd op 6 juli 1941.

“Bij ons thuis was het een schilderswinkel; eigenlijk was ik al van toen af een ‘Passe-Partout’. Als kind hielp ik in de winkel en zorgde voor de kinderen in de buurt. Toen we dan later in Wevelgem woonden, zorgde ik ook voor de buren: een beetje naaien, wat oppassen, even gezelschap houden. Een passe-partout, dus (lacht)”.

Bekende Wevelgemnaar

Jacques, die geboren werd op 14 mei 1941, is wat je zou kunnen noemen een BW, een Bekende Wevelgemnaar. Van 1961 tot 1996 was hij leerkracht in GBS Wevelgem. “Mijn vader was voerman met vlas”, vertelt Jacques. “Zo kwam hij vaak in Wevelgem, en na mijn legerdienst wist hij te vertellen dat er hier een open betrekking was. Na ons huwelijk, op paasmaandag 30 maart 1964, zijn we hier niet meer weggegaan.”

Nadat Therese had gezorgd voor hun kinderen Bart (59), Leen (57), Koen (54) en Mieke (47), waren ook de kleinkinderen trouwe bezoekers aan het warme nest in de Kloosterstraat: Brecht (31), Sien (29), Floor (27), Marie (26), Ine (26), Daan (24), Freek (19), Pippa (14) en Miep (10).

Jacques was gedurende dertig jaar secretaris – later ook schatbewaarder – van S. V. Wevelgem. Wellicht is hij nog beter bekend als de heilige man die in aanloop naar 6 december honderden kinderen bezoekt in de wijde omgeving. “Iets minder dan vijftig jaar geleden was mijn eerste ‘optreden’ in de Euroshop”, vertelt Jacques. “Ik ga er nog ieder jaar, maar ondertussen ben ik ook ingeschakeld in enkele scholen en bij huisbezoeken. Ooit hebben ze me zelfs gevraagd in Passendale (lacht). Jaarlijks ben ik er een hele maand mee bezig, verschillende bezoeken per dag. Het wordt lastig, maar ik doe dat heel graag!”

Fijne verrassing

Therese maakt graag woordzoekers. De kinderen hadden dan ook een geweldige verrassing voor de jubilarissen: een reuze woordzoeker. Na het wegstrepen van ‘DokterCardoen’, ‘Azoukiekeboes’, ‘Oud en Lelijk’ en nog heel wat mooie of grappige herinneringen, bleef het woord ‘Alpenblick’ over. “Daar in Oostenrijk beleefden we met de familie wondermooie vakanties, en nu mogen we er samen met onze kinderen nog eens naar toe. Een fantastisch cadeau”, besluit Jacques.

(SL)

The post Therese en Jacques uit Wevelgem vieren diamanten jubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »