Na oproep oud-president Bolsonaro: duizenden Brazilianen manifesteren voor vrijheid van meningsuiting

Na een oproep van de voormalige uiterst rechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn zondag in Copacabana, een wijk in de stad Rio de Janeiro, duizenden mensen de straat opgetrokken om te manifesteren voor de vrijheid van meningsuiting, die volgens hen bedreigd wordt. Een bewijs daarvan zien ze in het conflict tussen het Braziliaanse gerecht en de Amerikaanse ondernemer Elon Musk.

 

Meer krantenkoppen in België

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar” – Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

“Ik wilde geen risico’s nemen”: Dit is waarom prins William niet aanwezig was op de Olympische Spelen

Van koning Filip en koning Willem-Alexander tot prinses Anne en koningin Mary: deze zomer trotseerden heel wat royals de Olympische Spelen in Parijs. Prins William moest echter noodgedwongen aan de zijlijn blijven. Bang om zijn vrouw, prinses Kate, te besmetten met corona, besloot hij thuis te blijven. Catherine onderging op dat moment namelijk nog preventieve chemotherapie.

Lees meer »