Mauri Vansevenant zesde in Luik-Bastenaken-Luik ondanks stevige valpartij: “Ik mag niet klagen”

Net als vorige week in de Amstel Gold Race reed Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step) een erg opgemerkte Luik-Bastenaken-Luik. Na de massale valpartij reed hij al vroeg in zijn koers een eerste ‘finale’, om nadien toch nog bij de beste klimmers te zijn op La Redoute en uiteindelijk zesde te worden. “Ik mag zeker niet klagen”, evalueerde hij zichzelf.

Vansevenant viel zelf niet in de massale valpartij op 98 kilometer van de finish, maar zijn fiets wel: “Van achter reden ze op me, en daardoor viel mijn fiets omver. Ik moest eerst mijn fiets vanonder enkele andere fietsen halen. Ik was al een eindje achter toen ik weer kon vertrekken. Een heel ongelukkig moment.”

Sprong naar voren

Op de beklimmingen van de Stockeu en de Haute-Levée maakte Vansevenant indruk door met Tom Pidcock terug de sprong naar voren te maken. “Het heeft zeker krachten gekost om terug te keren. Maar het was dat of niet meer terugkeren, denk ik. Mijn achterstand was op een moment meer dan een minuut. Dan mag je niet veel twijfelen.”

Op La Redoute toonde Vansevenant zich een van de sterkste renners. “Maar aan meegaan met Pogacar heb ik nooit gedacht. Je kan dat proberen, maar dan ontplof je. En dan is je koers ook gedaan. Neen, je moet een goed tempo rijden, zodat je zeker met de eerste mee bent, maar je niet ‘overdoen’. Dat was het belangrijkste.”

Terug op niveau

Met een vierde plek in de Amstel een zesde in Luik bewees Vansevenant klaar te zijn voor wat komt: zijn tweede deelname aan de Giro, volgende maand. “Ik mag zeker niet klagen. Ik denk dat we getoond hebben dat we er klaar voor zijn. Dat we terug op niveau zijn. Dat is het belangrijkste.”

The post Mauri Vansevenant zesde in Luik-Bastenaken-Luik ondanks stevige valpartij: “Ik mag niet klagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo

De actiegroep Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen de verlenging van de stortvergunning die Vlaams minister Zuhal Demir afleverde aan het bedrijf Silvamo. “Met de nieuwe vergunning wordt de poort opengezet om vervuilde PFAS-gronden te storten”, hekelen actievoerders Tim Deweerdt en Wouter Onraedt..
The post Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo appeared first

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »