Centrale tunnel in station Gent Sint-Pieters gaat 3 weken dicht, pendelaars moeten omweg maken

De centrale reizigerstunnel in het Sint-Pietersstation in Gent gaat drie weken dicht. Wie op spoor 1 of 2 moet zijn, raakt wel nog via de centrale inkomhal naar het perron, maar een groot deel van de passagiers moet een omweg nemen via de tunnel aan het busstation aan de zijkant van het station. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Roken sinds start schooljaar verboden in Oostendse schoolomgevingen

Twee jaar geleden ondertekende de stad Oostende het charter Generatie Rookvrij. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar 2024-2025 wil de stad ook de schoolomgevingen rookvrij houden. 21 scholen stapten ondertussen al mee in het project van de stad. Dit najaar wil de stad de andere scholen mee krijgen op de kar.
The post Roken sinds start schooljaar

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Oostende stelt lijst en programma voor verkiezingen voor: “Geen armoede importeren in de stad”

Vlaams Belang Oostende stelde zaterdagmorgen haar volledige lijst en programma voor de komende verkiezingen voor. Eerder raakte al bekend dat Tom Lamont – sinds kort verhuisd van Deerlijk naar Oostende – lijsttrekker wordt. De lijst wordt geduwd door Christian Verougstraete, tot voor kort dé man bij de Oostendse afdeling van de radicaal-rechtse partij.
The post Vlaams Belang Oostende stelt

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »