Café De Florence in Harelbeke heeft met Sharis en Anouk twee nieuwe uitbaters: “De verenigingen en tradities behouden we”

Sharis Ostyn en Anouk Devisscher, de nieuwe zaakvoerders van Café De Florence in Harelbeke, namen met hun tweedaagse feestelijke opening een vliegende start. Hun buitenbar en enkel dj’s zorgden vrijdag en zaterdag voor ambiance. Zondag was er nog een aperitiefuurtje voorzien.

Sharis Ostyn en Anouk Devisscher namen het populaire café over van Mike Vanwalleghem, die andere horizonten wilde opzoeken. Hij wordt opnieuw schilder en wil meer tijd maken voor zijn gezin. Mike runde Café De Florence aan de Andreas Pevernagestraat, in de volksmond de Florre, voortreffelijk.

Sharis en Anouk willen de lat even hoog leggen. “We behouden de gekende huiselijke sfeer en tradities van deze iconische kroeg, waar heel wat Harelbekenaars kwamen. De verenigingen zoals darts-, kaarters- en voetbalclubs blijven hier, want ze voelen zich hier thuis. We gaan dit blijven in ere houden”, aldus Anouk en Sharis.

Zij openden vrijdag de zaak in het café zelf, in tenten en op terrassen met binnen- en buitenbar en met live dj’s. Een feestelijke opening waar vele honderden vrienden, familie en sympathisanten op afkwamen tot in de late uurtjes. Zaterdag was er nog een tweede party en zondag was er een aperitiefuurtje. “Nu even uitblazen om er opnieuw in te kunnen vliegen.”

Voetbalclub

Anouk is de dochter van de uitbaters van Jongerencafé Den Hert in Heule. Ze heeft een schat aan ervaring. “Ik heb door de jaren heen een passie voor de horeca ontwikkeld”, zegt ze.

Sharis was jarenlang leidster bij Chiro Stasegem. “Ik deed ook al veel ervaring op binnen de horecawereld. Ik was eigenlijk klaar om dit nieuw avontuur aan te gaan: het avontuur van mijn leven”, zegt ze.

Het openingsweekend van Café De Florence was dus een succes. “Samen hebben we een grote mix van ervaring, jeugdige energie (lachen) en de liefde en passie voor het caféleven. We zijn vastbesloten om de traditie van De Florence voort te zetten en zeer hoog te houden: dit samen met onze klanten en onze verenigingen. Het nieuwe hoofdstuk in ons leven is sterk begonnen, laten we het zo houden.”

Leuk detail: de voetbalclub De Florence kan maandag 27 april voor de vijfde keer in zes jaar kampioen worden. Ze spelen hun wedstrijd om 14:00 uur op het terrein van KRC Harelbeke.

The post Café De Florence in Harelbeke heeft met Sharis en Anouk twee nieuwe uitbaters: “De verenigingen en tradities behouden we” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »