Wivo Wingene houdt vijfde Volleymarathon ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Wingense volleybalclub Wivo zijn Volleymarathon ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. “Enkele speelsters hebben een geschiedenis met kanker in de familie, wat voor ons genoeg reden was om vanaf 2017 een actie te starten voor het goede doel”, vertelt woordvoerder Marcia Nery. Dit jaar gaat de actie door op zaterdag 4 mei, van 8 tot 20 uur, in de sporthal van Wingene.

Wivo is een Wingense volleybalclub, die in competitie speelt met drie damesploegen, een herenploeg en vijf jeugdploegen. Samen maken ze zich sterk om een heuse Volleymarathon te organiseren, waarbij zo’n 12 ploegen van elk drie man tegelijk de hele dag afwisselend bezig zijn.

Het is dus niet de bedoeling dat je als ploeg non-stop van 8 tot 20 uur aan het net staat? “Helemaal niet, dat lijkt me ook niet zo gezond”, reageert Marcia Nery, die samen met Jan Vandenbergh, Griet Laridon, Ruben Verkest, Niek Vanzwanzeele en Valerie Vandeweghe de drijvende kracht is achter het hele opzet.

Voor de fun

“Sommige speelsters spelen wel eens enkele uren na elkaar, maar dat zijn uitzonderingen”, legt Marcia uit. “Normaal wisselen de ploegen elk uur of om de twee uur. Kinderen, jeugdspelers, recreanten, ouders, werkelijk iedereen mag meedoen. Ook wie geen geoefende speler is. Tussen 9 en 11 uur hangen we op sommige velden de netten extra laag, zodat ook de kleinste spelers een kans krijgen. Het is tenslotte allemaal voor de fun en voor het goede doel.”

“Elk uur wordt een team uitgeloot dat een prijsje wint, zoals en cadeaubon van een handelszaak of een volleybal. Wie liever langs de zijlijn kijkt, kan iets drinken aan de bar of een heerlijke pannenkoek eten. Werkelijk alle winst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. Gemiddeld halen we jaarlijks toch zo’n 2.000 tot 2.500 euro op, veelal afgerond door de sponsors. Dit jaar hopen we evenveel te halen.”

(GGM)

De Volleymarathon heeft plaats op zaterdag 4 mei tussen 8 en 20 uur in de sporthal (Beernemstraat). Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via [email protected]. Je schrijft voor een uurtje 18 euro over op bankrekeningnummer. BE95 7506 0397 0258 van Wivo Wingene. Wie zeker wil zijn van een plekje, reserveert best ’s morgens vroeg of ’s avonds laat, want steeds meer uren raken netjes volzet. Info: 0496 280 885.

The post Wivo Wingene houdt vijfde Volleymarathon ten voordele van Kom Op Tegen Kanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Derde zeepkistenrace aan Leopoldhelling in Blankenberge

Op zaterdag 14 september vindt de derde editie van de zeepkistenrace plaats aan de Leopoldhelling. Nieuw dit jaar is dat er ook een waterbak met jump en een kromming in het parcours verwerkt worden. “Bij een speciale behendigheidsproef wordt er een verticaal bord – een blikkenvanger – voorzien met drie verschillende openingen. Daar moeten de
The post Derde zeepkistenrace

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

KIJK. Spektakel in Zürich: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »