VV Westkapelle stelt met Johnny Lebegge nieuwe trainer aan: “Nu nog op zoek naar een keeperstrainer”

Ze zullen aan de Oostkust allicht een standbeeld oprichten voor Ulrik Maertens. Eind februari gooide eerste in bevel Frederik Peel de handdoek. T2 Ulrik Maertens kreeg de opdracht de ploeg in derde te houden en kon rekenen op de steun en de knowhow van sportief verantwoordelijke Raimund De Cocq

Na vier weken bouwen en vertrouwen opvijzelen, haalde VV Westkapelle zes op zes in cruciale duels. Met nog twee matchen voor de boeg telt de kustformatie 25 punten. Derde laatsten Aarsele en Veldegem hebben er 20. De recente wedstrijden tegen hen werden telkens met het kleinste verschil gewonnen. Het bestuur trok de juiste kaarten: na het vertrek van de hoofdcoach werd het vertrouwen geschonken aan twee absolute kenners van het huis en van de spelersgroep.

Veel ervaring

Ulrik Mouset verkiest om volgend kampioenschap assistent te blijven dus werd op zoek gegaan naar een nieuwe T1. Er werd geopteerd voor een totaal nieuw gezicht. Johnny Lebegge kwam aan de kust wonen en reageerde op de aankondiging. Een kennismaking: “In het Pajottenland startte mijn voetballeven. Vervolgens trok ik naar RWDM, waar ik vertoefde tot aan de lichting U18. Daarna tekende ik een profcontract bij KV Mechelen. Vier seizoenen later zakte ik af naar Willebroek in derde klasse en Dilbeek in vierde klasse. Aarschoot en Ursel volgden. Mijn carrière tussen de palen eindigde bij Kester-Gooik. Daar startte ik als keeperstrainer en drie maanden later promoveerde ik tot T1. Bij SK Beveren trainde ik elitejeugd U16 en de doelmannen van de lichting U18 en U21. Daar is allemaal een einde aan gekomen vermits ik ook nog tijd wil vrijmaken om mijn zonen aan het werk te zien bij respectievelijk de lichting U18 in Beveren en U14 bij Club Brugge.”

“Na het eerste contact met VV Westkapelle spraken wij elkaar twee keer en dan was alle geklonken. Mijn nieuwe uitdaging zag ik al een paar keer aan het werk. Er is ruim voldoende talent aanwezig en ik ben ervan overtuigd dat de beleidsploeg de vinger aan de pols houdt. Ulrik Maertens blijft vanzelfsprekend aan boord. Nu zijn we nog op zoek naar een keeperstrainer, die op dinsdag zijn specifieke oefeningen geeft en in het weekend tijdens de wedstrijden aanwezig is. Vermits ik zelf ettelijke jaren het doel verdedigde op hoog niveau weet ik hoe belangrijk de band met een keeperstrainer is.” (JPV)

Zondag 21 april om 15 uur: VV Westkapelle – KDC Ruddervoorde A.

The post VV Westkapelle stelt met Johnny Lebegge nieuwe trainer aan: “Nu nog op zoek naar een keeperstrainer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »