Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers”

Robbe Perdu (26), Jonas Verstraete (26), Ives Cools (28) en Casey Devolder (25) organiseren op zaterdag 11 mei Westbeats, een festival waarop zowel internationale als lokale dj’s te gast zijn. Ze dromen ervan om Westbeats tot een tweedaags festival uit te bouwen.

Robbe Perdu, Jonas Verstraete, Ives Cools en Casey Devolder maakten vanaf hun zestiende allemaal deel uit van het bestuur van een jeugdbeweging. “We organiseerden in dat kader toen ook al diverse evenementen”, vertelt Jonas Verstraete. “Ikzelf, Robbe en Casey zijn afkomstig uit Staden, waar we onder meer mee instonden voor de organisatie van de Halve Liter Fuif en de BJB’er Party van de KLJ. Ives is uit Passendale afkomstig en was betrokken bij de organisatie van de Nacht van Rodenbach, een fuif van de plaatselijke KLJ”, zegt Jonas.

organisatiedrang

“Ook tijdens onze studies waren we betrokken bij de organisatie van evenementen”, gaat Casey verder. “Zo ligt Ives aan de basis van het galabal van de Kortrijkse studentenclub De Brossers, een bal dat redelijk groot is geworden”, aldus Casey. “Na de coronacrisis was er knaldrang, maar ook organisatiedrang”, pikt Jonas in. “In een zatte bui hebben we toen tegen elkaar gezegd dat we ook iets zouden kunnen organiseren. We zijn er uiteindelijk nu pas aan begonnen, met de eerste editie van het Westbeats Festival”, vertelt Jonas trots.

line-up

“We hebben op Westbeats Festival twee podia voorzien”, weet Robbe Perdu. “Op het hoofdpodium zal vooral ruimte zijn voor allround dance. Het tweede podium staat meer in het teken van ambiance en hardstyle. De line-up bestaat uit zowel lokale als internationale dj’s. Er zitten een aantal klinkende namen tussen. Zo won DJ MagiK in 2022 de MNM Start To DJ-wedstrijd. Hij draaide ondertussen al in het Sportpaleis, in de Versuz en in de Carré. Ook in Ushuaïa, de meeste bekende openluchtclub van Ibiza was hij te gast. Ook 5NAPBACK won MNM Start To DJ. Hij haalde samen met Metejoor een gouden plaat met Hoe kon ik zo dom zijn en speelde op onder andere Tomorrowland, het Sunrise Festival en Balaton Sound. DJ Yolotanker is dan weer bekend van bij Studio Brussel. Andere grote namen zijn FeestDJRuud en Nina Black.”

Centraal en veilig

“Wie honger heeft kan op Westbeats terecht bij diverse eetstandjes en foodtrucks”, legt Casey uit. “Er is een heuse frietcamion en verder is er ook gezorgd voor luxeburgers, pitta, pasta en braadworsten”, zegt hij .“Eten en drinken betalen op het Westbeats Festival is overigens erg eenvoudig”, stelt Jonas. “Je betaalt eenvoudigweg met je polsbandje. Dat krijg je bij de start van het evenement. Het heeft een chip die je kan gebruiken bij bars en foodtrucks. Je kan je bandje pas opladen door een QR-code te scannen die gelinkt is aan je eigen account. Het saldo dat overblijft na Westbeats krijg je binnen de maand teruggestort. Westbeats vindt plaats op een terrein in de Bietstraat in Roeselare. Het is een echte toplocatie die centraal gelegen is, maar ook heel veilig is. De festivalparking bevindt zich in de Oostnieuwkerksesteenweg ter hoogte van de verbrandingsoven op goed 700 meter van de festivallocatie”, klinkt het.

Van nul opbouwen

“We mikken op het publiek dat doorgaans naar KLJ-fuiven gaat, maar willen het ook groter zien. Ons doelpubliek gaat over adolescenten tot mensen van rond de dertig. De kaartenverkoop begint overigens gestaag op gang te komen”, klinkt het. “We hopen ongeveer 1.500 festivalgangers te mogen verwelkomen”, verduidelijkt Robbe. “Als we dat aantal halen, zijn we tevreden. We dromen al van een tweede editie als het Westbeats Festival een succes wordt. Voorlopig is het echter afwachten. We starten van nul om iets op te bouwen. Als we aan de eerste editie een potje overhouden, gaan we zeker door. Onze droom is dat het Westbeats Festival uitgroeit tot een meerdaags gebeuren.” (CB)

Westbeats Festival vindt op zaterdag 11 mei plaats op de terreinen van Jeroen Debruyne in de Bietstraat in Roeselare. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro. Ze kunnen besteld worden via www.westbeats.be.

The post Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy

Langemarkenaar Jeroen Caron won zaterdag in Breda de eerste editie van de ADC (Amateur Darts Circuit) Benelux Trophy. In de finale versloeg hij de Nederlander Nick Crouwel met 5-2.
The post Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »