Verdediger Neal Joris probeert met SK een barrageplaats te ontlopen: “De laatste weken veel vreemde uitslagen”

In tweede provinciale A proberen Daring Brugge, SK Snaaskerke en FC Lissewege de barrageplaats te ontlopen. Voor Lissewege is dat minder belangrijk dan voor de andere teams, want de club herbegint in vierde. Snaaskerke kwam vorige zondag thuis tegen rechtstreeks concurrent Daring Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel. “We speelden een zo goed als perfecte match”, verrast verdediger Neal Jooris (30). “Scoren lukte niet. Ik ben trots op de groep. We verdienden om te winnen, maar het bleef 0-0.”

Door dit gelijkspel delen Daring en Snaaskerke plaats twaalf, maar de Brugse ploeg won één match meer. Lissewege bezet de barrageplaats en telt één punt minder. “Lissewege trekt zondag naar Veurne”, weet Jooris. “We gaan er van uit dat de thuisploeg die partij zal winnen. Als wij onze match bij Dosko Sint-Kruis met drie punten afsluiten, zijn we zeker van een verlengd verblijf in tweede. In onze reeks zijn er de laatste weken vreemde uitslagen. Vraag is hoe gemotiveerd ze bij Lissewege nog zijn”, zegt de verdediger.

Veel blessures

Die club neemt volgend seizoen in vierde provinciale een nieuwe start. Terwijl Snaaskerke liefst in tweede blijft. Neal Jooris speelt ook volgend seizoen bij SKS. “Dit seizoen werden we vaak geteisterd door blessures”, analyseert hij verder. “Gianni Raes was er tegen Daring Brugge voor het eerst weer bij. We missen nog altijd Brecht Goemaere en Kevin Schoutteet. Zondag keert kapitein Jarne Vandenbrande terug na een gele strafdag.”

Pijnlijk verlies

Snaaskerke zag twee weken geleden een ongeslagen reeks van acht matchen door KSV Diksmuide B afgebroken worden (1-0). “Een pijnlijk verlies”, blikt Neal Jooris terug. “Diksmuide B had meest balbezit, maar wij dwongen de betere mogelijkheden af.”

Zondag 21 april om 15 uur: Dosko Sint-Kruis – SK Snaaskerke.

The post Verdediger Neal Joris probeert met SK een barrageplaats te ontlopen: “De laatste weken veel vreemde uitslagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »