T2 Christ Claerhout stapt ontgoocheld op bij FC Marke B

Christ Claerhout is niet langer T1 van FC Marke B (4de provinciale C). Na een onderhoud met de Markse sportief verant-woordelijke achtte de 51-jarige Claerhout het niet opportuun om verder bij Marke B de sportieve lijnen uit te zetten. “Dat ontevreden spelers achter mijn rug gaan klagen, was een stap te ver”, zegt Claerhoudt.

Christ Claerhout zit al lang in het voetbal, heeft als T1 en T2 al meerdere voetbalwatertjes doorzwommen. Bij FC Marke was hij reeds vijf seizoenen aan de slag. Eerst gedurende drie seizoenen als T2 bij de Markse A-ploeg, toen onder de vleugels van T1 Davy Vercruysse, de jongste drie seizoenen als T1 van de Markse B-ploeg. Christ Claerhout leidde de B-ploeg in hun eerste seizoen na kampioen Ledegem naar een mooie tweede plaats in het eindklassement. Ondertussen is er storing op de Markse lijn gekomen.

“Sommige spelers gingen achter mijn rug zeuren bij het bestuur”

Open voor kritiek

“Vorige week werd ik op het matje geroepen bij de sportief verantwoordelijke. Sommige spelers vonden mijn aanpak niet meer op hun maat gesneden. Ik viel compleet uit de lucht. Ik ben zeker geen bullebak sta altijd open voor kritiek of een goed gesprek. Maar dat sommige spelers achter mijn rug gaan zeuren bij het bestuur, zonder er met mij over gesproken te hebben, is een brug te ver. Ik laat niet met mij sollen en gooide meteen de handdoek in de ring. Jammer dat het op die manier moet eindigen. Ik was graag bij Marke en denk dat de club ook niet te klagen had over mijn werk. Ik was altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken en ook onze resultaten mochten gezien worden. Met een jonge ploeg staan we mooi in de middenmoot.”

Aanbiedingen welkom

Christ Claerhout zal ongetwijfeld het voetbal missen. “Da’s zeker”, zegt de 51-jarige ex-trainer. “Iets wat je al jaren doet en graag doet, daar neem je niet graag afstand van. Het zal even wennen worden, nu ik niets meer om handen heb. Maar ik ben heel zeker niet uitgekeken op het voetbal. Clubs die op zoek zijn naar een T2 of T1 mogen mij altijd bellen”, kijkt Christ Claerhout uit naar een nieuwe uitdaging.

Zondag 21 april 15 uur: Sparta Heestert – FC Marke B

The post T2 Christ Claerhout stapt ontgoocheld op bij FC Marke B is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bruin gespuis” vond Conner Rousseau tijdens zijn ‘zattemanspraat’, maar wie zijn ze écht? Roma vertellen over hun onbekende manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Haar ex wachtte haar op met jerrycan van vijf liter benzine: meer details bekend over brutale aanval op olympische atlete Rebecca Cheptegei

Er zijn meer details bekend over de aanval op de Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei (33). De olympische atlete ligt in kritieke toestand nadat ze door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Zoo Antwerpen laat nijlpaard Hermien inslapen, dochter Imani verhuist naar Ierland: “We kunnen haar niet langer laten afzien”

Zoo Antwerpen neemt eind deze maand afscheid van een icoon. De dierentuin besliste om nijlpaard Hermien te laten inslapen. Het dier is hoogbejaard en sukkelt zwaar met haar gezondheid. Haar dochter Imani verhuist dan weer naar Ierland. “Het doet enorm veel pijn, maar het is de beste beslissing voor de dieren”, zegt dierenarts Jonas Spruyt.

Lees meer »

Een alom geliefd nethoofd of toch ‘een toxische leider’: wie is Lotte Vermeir, wier ontslag de VRT in twee kampen splijt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »