Striptekenaar Nicolas brengt tweede ‘Miko & Co’-album uit: “Dit blijft nog altijd een hobby”

Stripfans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is ‘D. Jen’, het tweede Miko & Co-album van striptekenaar Nicolas Verhaeghe (52) uit. Daarin is een opmerkelijke hoofdrol weggelegd voor het al even energieke als snoezelige robotje D. Jen.

De kwajongens Miko en Dee zijn verzot op strips en spelen graag de avonturen van hun helden na. Maar dat loopt veelal faliekant af, tot ergernis van oma Bromma en tot leed van het (naamloze) vriendje van Melanine, die dan weer de knappe zus is van Miko. De achtarmige octopus Zeebeestje is het ongewone huisdier van Miko.

Met het robotje D. Jen duikt een nieuw figuurtje in de stripreeks op, dat ongetwijfeld veel lezersharten zal veroveren. “Ik voel me oprecht fier wanneer op een stripfestival een mama me vertelt dat haar dochter zot is van ‘dat robotje’”, zegt Nicolas Verhaeghe.

“Ik vind het geestig dat ‘Miko & Co’ stilaan begint uit te groeien tot een stripreeks. Maar het blijft nog altijd een hobby. Ik doe ook alles alleen: het scenario schrijven, schetsen maken, tekenen, inkleuren… De stripfiguurtjes evolueren op natuurlijke wijze. Ik krijg ze meer en meer in de vingers, het wordt bijna een automatisme om ze te tekenen. Ook grafisch oogt deze tweede strip beter. Intussen ben ik al begonnen aan gags voor een derde album.”

Corona-cartoons

Voor dit tweede album werkte de Menense striptekenaar opnieuw intensief samen met Stripweb.be. Een samenwerking die tijdens een coronalockdown het daglicht zag. “Toen tekende ik elke dag een corona-cartoon. Filip Troch van Stripweb.be kreeg dat in de smiezen op mijn Facebookpagina en liet me weten dat hij mijn gags wilde”, vertelt Nicolas.

De rest is geschiedenis. Nicolas creëerde enkele grappige striphelden, en Filip gaf hem de kans om een breed publiek te bereiken. “Twee keer per maand voegen we bij Stripweb.be aan elke bestelling een gratis ‘Miko & Co’-stripvel toe. Per maand gaan zo meer dan 1.000 pakjes de deur uit. De klanten vinden het leuk en kijken reikhalzend uit naar een volgende stripstrook”, aldus Filip Troch.

‘Miko & Co: D. Jen’ kost 15 euro en is te verkrijgen via [email protected], Stripweb.be en de Facebookpagina van Nicolas Verhaeghe. Er zit een gratis ex libris bij en als leuk extraatje kan je een gesigneerd en genummerd album met een originele tekening bekomen. (CB)

The post Striptekenaar Nicolas brengt tweede ‘Miko & Co’-album uit: “Dit blijft nog altijd een hobby” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »