Stem op je Buur van het Jaar of vraag een feestcheque aan

Op de Europese Dag van de Buren – die dit jaar op vrijdag 31 mei valt – organiseren talloze inwoners een straat- of wijkfeest. Daarvoor kunnen ze bij de stad een feestcheque en gratis promopakket bestellen. Net als vorig jaar kan je ook jouw Buur van het Jaar kiezen.

Een barbecue op straat of een oprit vol aperitieftafels, Dag van de Buren wordt door veel Waregemnaren vrolijk gevierd. “We tellen jaarlijks zo’n 60 bijeenkomsten in die periode”, duidt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V).

Die dag vindt straks op vrijdag 31 mei plaats. “Buurten die de Dag van de Buren willen vieren, kunnen hun feest plannen tussen 24 mei en 2 juni. Inschrijven is nu al mogelijk via www.waregem.be/dagvandeburen.”

Via die registratie kunnen inwoners een feestcheque van 150 euro aanvragen én een gratis promopakket bestellen. “Dat bestaat uit vrolijke affiches en deurhangers om de buren uit te nodigen, en feestvlaggen, vuilniszakken, krijt en zelfs een wijnstop en flesopener voor het feest zelf. Alles zit netjes verpakt in herbruikbare tassen, zodat er duurzaam gevierd kan worden.”

Net als vorig jaar gaat het stadsbestuur op zoek naar de Buur van het Jaar. In 2023 kwam Koen Callens uit de Wallegracht op het Gaverke als winnaar uit de bus. “Ken jij een gouden buur die de buurt vaak op feestelijke wijze samenbrengt, die de sociale cohesie versterkt en een gezellig onderonsje nooit zal afslaan? Die persoon kan je nomineren via dezelfde website”, aldus schepen Iacopucci.

‘Zorgzame Buurten’

“Buurten waar mensen elkaar kennen, zijn vaak socialer, zorgzamer en veiliger. Daarom supportert de stad steevast voor buurten waar fijne ontmoetingen centraal staan. We blijven ook inzetten op het project Zorgzame Buurten, waarmee we het sociale weefsel in zoveel mogelijk Waregemse buurten willen versterken. De Biest en Nieuwenhove zijn daarin de pilootbuurten. Heb je vragen of ben je enthousiast over Zorgzame Buurten, contacteer ons via [email protected].” (LV)

The post Stem op je Buur van het Jaar of vraag een feestcheque aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toerist krast voornaam in muur van villa op archeologische site Pompeï en wordt op heterdaad betrapt: “Ronduit onbeschaafde daad”

Een toerist uit Kazachstan heeft zijn naam geklad op een muur van een villa op de archeologische site van Pompeï, de Romeinse stad die ongeveer 2.000 jaar geleden volledig verwoest werd nadat de Vesuvius-vulkaan uitbarstte. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij in drukletters ‘ALI’ kerfde in de muur. De toerist werd bij de lurven gevat door veiligheids- en

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »