Sofia Speybrouck neemt deel aan Atelier in Beeld: Warmte, rust en een stille kracht

Heel wat lokale kunstenaars stellen hun kunst tentoon tijdens Atelier in Beeld, het eerste weekend van mei. Diverse kunstgroepen maar ook heel wat individuele kunstenaars gooien dan de deuren van hun atelier open. Een topper in het Jabbeekse aanbod van het atelierweekend is keramiste Sofia Speybrouck, wiens werkruimte je kan bezoeken in de Eikendreef 5 in Varsenare.

Sofia Speybrouck kreeg de liefde voor kunst thuis mee, en die invloed is te merken. De studie naar compositie die haar vader zo boeide heeft ook zij duidelijk in haar werk opgenomen. Een vorm creëren bestaat voor Sofia eruit om lijnen, vlakken en ruimten in een evenwichtige en boeiende compositie tegenover elkaar te zetten. De sculpturen van Sofia getuigen van een unieke stijl. Ze stralen warmte, rust, maar ook een bepaalde stille kracht uit.

Rijpingsproces

De geabstraheerde sculpturen zijn al even vaak een weergave van Sofia’s gevoelens of gedachten. “Mijn werk is vooral een zoektocht naar emotie, een gevoel dat ik ervaar en in mijn werk wil meegeven. Het zijn inderdaad de dingen die me bezighouden die een vertaling krijgen in een ontwerp op papier. Vaak maak ik een kleine vormstudie om dan het werk te creëren op het gewenste formaat. Ik houd me niet steeds aan het ontwerp.”

“Tijdens de vergroting wordt het soms duidelijk dat er een aanpassing nodig is. In heel wat van mijn werken zijn er erg persoonlijke gevoelens verwerkt. Ze worden meegegeven met het werk, maar blijven verder vaak onbesproken. Iets ontwerpen is ook een rijpingsproces. Soms gaat het vlot, maar soms moet iets een jaar rijpen in mijn hoofd. Naast keramiek werk ik ook met brons.”

Deelnemers

Op 4 en 5 mei kan je ook terecht bij kunstkring Fresnara, met lokalen aan de Westernieuwweg in Varsenare. Daar tonen maar liefst 20 leden hun werken. Ook bij kunstenares Erna Schreel langs de Steenovenstraat zijn er diverse kunstenaars in huis. Hetzelfde verhaal in de Snellegemse gemeenschapszaal De Loodof bij de kunsthoeve De Lotus van Noëlla Van Daele.

(Patrick Anthone)

Alle informatie over de deelnemende kunstenaars vind je op www.atelierinbeeld.be

The post Sofia Speybrouck neemt deel aan Atelier in Beeld: Warmte, rust en een stille kracht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »