Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge bundelen krachten: “Willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer met T-shirt”

Het Belgische modemerk Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge hebben een statement T-shirt gelanceerd om kinderen met kanker te helpen. “We willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer. Deze Belgische stichting zet zich in om alle kinderen met kanker te genezen.”

Het fashion item voor KickCancer is een tijdloos wit T-shirt voor power ladies met de toffe slogan ‘This Lady is on Fire’. Saint Colette, het label dat vijf jaar geleden door Alicia Van Belleghem Sanchez werd opgericht, verkoopt het T-shirt online en in haar winkels in Oostkamp en Gent. Er zijn twee maten die dankzij het oversized model geschikt zijn voor vrouwen met maat XS tot en met XXL. Wielerjournaliste Ine Beyen is het gezicht van de campagne. Het T-shirt kost 45 euro.

“De lancering van dit solidaire kledingstuk is een logisch gevolg van een eerdere samenwerking die we met Saint Colette hadden voor een stylingevent met de Nederlandse Lonneke Nooteboom. Ik heb KickCancer vorig jaar leren kennen en we hebben hun missie om alle kinderen met kanker te genezen ook al gesteund door een succesvolle chocoladeverkoop. We breien hier nu heel graag een geslaagd en modebewust vervolg aan”, vertellen Sophie Steevens en voorzitter Marieke Van Damme van serviceclub Ladies’ Circle 36 Brugge.

Ouders verloren

Saint Colette is een dameskledingzaak die in 2019 in Oostkamp werd opgericht door Alicia Van Belleghem Sanchez. Ze brengt onder de merknaam Saint Colette ook een eigen collectie uit. In 2024 opende Alicia een tweede winkel in het centrum van Gent. “Toen ik veel ervaring in de retail had opgedaan en mijn ouders verloren heb, wist ik dat het leven te kort is en heb ik Saint Colette opgericht om mijn droom na te jagen. Nu wil ik dat vrouwen zich goed en sterk voelen als ze bij mij komen shoppen”, vertelt Alicia Van Belleghem Sanchez.

“Als mama is het mijn ergste nachtmerrie dat er iets met de gezondheid van mijn kinderen zou zijn. Daarom willen we zeker 10.000 euro ophalen om ervoor te zorgen dat er meer innovatie komt voor kinderen met kanker.” (BC)

Info: www.saintcolette.be

The post Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge bundelen krachten: “Willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer met T-shirt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier op de vijf studenten gebruiken ChatGPT. Zal dat hen luier en dommer maken? Experts: “Wie het niet gebruikt, scoort slechter”

Vier op de vijf studenten hebben het afgelopen academiejaar regelmatig ChatGPT gebruikt. Dat blijkt uit de onderwijsbarometer van Acco, de uitgeverij van studiemateriaal. En dat is blijkbaar zo slecht nog niet. “Dommer en luier gaan ze er niet van worden”, meent onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. Hij legt uit waarom net het tegendeel waar is.

Lees meer »

Kristof Michiels eert Arno Hintjens in ‘Rock’n’roll godverdomme’: “Hij heeft nooit geweten hoe graag ik hem zag”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »

Na succesvolle operatie aan gebroken nekwervel wacht Liam Everts om naar België te kunnen reizen: “Dit is een opluchting”

Even zwaar schrikken. Tijdens de door Lucas Coenen (17) gewonnen GP in China (MX2), kwam Liam Everts (20) dit weekend zwaar ten val. De zoon van Stefan brak zijn nekwervel en werd er meteen geopereerd in een ziekenhuis, waar hij gelukkig terug gevoel en beweging in armen en benen kreeg. De operatie verliep ook succesvol, al zal Everts nog een

Lees meer »

Hoe Vlaams Belang de Vlaamse formatie onder druk zet

Met de N-VA die hoge toppen scheert (26,7%) en het opverende Vlaams Belang (23,2%), hebben de Vlaams-nationalisten in De Grote Peiling zowaar de meerderheid van de zetels te pakken. Het zet de centrumpartijen onder druk om een Vlaams bestuursakkoord ineen te timmeren vóór de verkiezingen op 13 oktober. Daarna krijgt Vlaams Belang een belangrijke troef in handen. Dit staat op

Lees meer »

Diamant voor Roger en Simone

Roger Isbled (87) en Simone Warlop (86) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Op 7 september 1964 stapten ze in het huwelijksbootje. Simone werd geboren in La Créche in Frankrijk, waar ze ook tot haar tiende naar school ging. Daarna trok ze gedurende drie jaar op pensionaat in Nieuwkerke. Nadien bleef ze thuis om te werken op
The post Diamant voor

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »