Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie”

Nadine Van Den Langenbergh bracht onder haar schrijverspseudoniem Nadia Lang een nieuwe roman uit. ‘Eén perfecte dag’ – het verhaal van een ouder wordende vrouw die tijdens de coronalockdown worstelt met de eenzaamheid – speelt zich grotendeels af in Oostende.

Nadine Van Den Langenbergh is geboren en getogen in Antwerpen, maar spoelde 20 jaar geleden aan in Oostende. Eén perfecte dag speelt zich af op beide locaties. “Met een verrassende openhartigheid beschrijft het hoofdpersonage haar met tragiek doorspekte leven: Nora was jong toen haar moeder stierf en haar vader hertrouwde, en vluchtte van kleins af in haar eigen droomwereld weg. Wanneer veel later haar man ook emotioneel onbereikbaar wordt, drijft de eenzaamheid in de coronalockdown haar tot een digitale affaire met een schrijver, die haar de hemel belooft”, geeft Nadine de premisse mee. Thema’s in de roman zijn eenzaamheid en vervreemding, gecombineerd met de spanning van een psychologische thriller en de tederheid en het verdriet van een mislukte liefdesrelatie.

“Hoewel mijn verhalen altijd op waargebeurde feiten gebaseerd zijn, beschrijf ik nooit de pure realiteit. Het is een mengvorm die ontstaat tijdens het schrijven, met samengepuzzelde stukjes van mensen die ik ooit ontmoette plus een stukje verbeelding”, klinkt het. Voor Eén perfecte dag putte Nadine inspiratie uit het verhaal van een oudere dame die tijdens de coronalockdown lijdt onder de eenzaamheid. “De isolatie tijdens de lockdown ervoer ik zelf als een absurde, heel onwezenlijke situatie”, zo vertelt de schrijfster.

Wraak voor onrecht

“Ik ging toen rondkijken op sociale media om te weten wat er leefde onder de mensen, en zo leerde ik toevallig Nora kennen. Door haar verhaal te vertellen, vond ze zichzelf terug, en ging ze ook wraak nemen voor al het onrecht dat haar ooit werd aangedaan. Daarmee wou ik ook aantonen hoe we altijd beïnvloed worden door ons verleden.”

Nadine koestert al sinds haar jeugdjaren een grote passie voor het lezen en schrijven van verhalen. “Mijn literaire reis begon op jonge leeftijd, van zodra ik mijn creativiteit ontdekte, begon ik te experimenteren met het vertellen van verhalen. Ik werd geïnspireerd door klassieke auteurs en hedendaagse literatuur, wat mij er uiteindelijk toe aanzette mijn eigen verhalen te gaan schrijven”, besluit ze.

Het boek kost 22,96 euro en is als paperback beschikbaar in de webwinkels.

The post Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »