Loraine en Werner vieren gouden jubileum

Loraine Colpaert (79) en Werner Vandecaveye (81) vierden op woensdag 3 april, in aanwezigheid van schepen van burgerzaken Stefaan Van Coillie, hun vijftigste huwelijksverjaardag in wzc De Zilverberg.

Loraine groeide op in Tielt samen met haar broer Wilfried (+). Werner groeide op in Roeselare in de Kleine Weg, samen met zijn broers Bruno (+) en Rik en zussen Bernice (+) en Rika. “Ik ging graag dansen in zaal De Beurs op het Stationsplein en daar kwam ook Werner met zijn voetbalvrienden”, vertelt Loraine geamuseerd. “Ze hadden allemaal te diep in ‘t glas gekeken, toch durfde Werner het aan om mij ten dans te vragen. Ik wees hem af en zei: kom over een jaar of twee maar eens terug. Maar één jaar later waagde Werner opnieuw zijn kans, met succes.” Sinds die dag zijn de twee onafscheidelijk. Het koppel trouwde op 3 april 1974.

Werner werkte als bediende bij de firma Bossuyt in Kuurne en Loraine werkte als verkoopster en kassierster in de Sarma. Koen is hun enige zoon. Hij studeerde sinologie aan de Leuvense universiteit en in China zelf. Daar leerde hij zijn Chinese vriend Xun kennen, met wie hij ook getrouwd is. Ze wonen en werken sinds twee jaar in Barcelona, daarvoor woonden ze tien jaar in Londen. Elke zaterdagvoormiddag om 11 uur videobellen ze met hun zoon.

Voetbal en breien

Werner is nog steeds een fervent voetballiefhebber. Hij speelde jarenlang zelf bij ‘t Sport en in Gullegem. Loraine houdt van breien en lezen. Werner is alzheimerpatiënt en verblijft sinds oktober vorig jaar definitief in het woonzorgcentrum. Loraine volgde enkele weken later op 12 december. Daarvoor woonden ze in de Platanenstraat (Groenpark). Ze gingen in ‘t weekend steevast een pintje drinken in hun stamcafé Stella Artois bij Jef en Magda.

“Ons recept voor huwelijksgeluk is veel met elkaar praten, maar nog belangrijker als er iets scheef zit: het uitpraten”, besluit Loraine met een knipoog. (AD)

The post Loraine en Werner vieren gouden jubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – Luchtaanval op Beiroet

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Na ernstige overstromingen wijst de Poolse premier Tusk… bevers aan als de grote schuldigen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

“Straf óók degene die uitlokt”: Atlético-coach kritisch voor fans én Courtois, die reageerde op walgelijke gezangen van thuisfans

Hoofdrol voor Thibaut Courtois in de derby van Madrid (1-1). Na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Achteraf was Atlético-trainer Diego Simeone scherp voor z’n eigen fans én voor Courtois. “Je mag een doelpunt vieren, maar niet

Lees meer »

Diamant voor Lieve en Erik

Op 14 september 1964 stapten Lieve Mattheeus (82) en Erik Denys (86) in het huwelijksbootje. Exact 60 jaar later was er een groot familiefeest bij hen thuis in de Iepersestraat.
The post Diamant voor Lieve en Erik appeared first on KW.be.

Lees meer »