Infoavond De Brug/N-VA/Open VLD met notaris en adviseur in Ingelmunster

Op woensdag 24 april nodigt het kartel De Brug/N-VA/Open VLD notaris Liene Van Den Bosch en financieel adviseur Bob Staes uit voor een toelichting omtrent zorgvolmachten, schenkingen, testamenten en huwelijks- en samenlevingscontracten in ’t Ontmoetingscentrum.

In een interactief gesprek met het publiek schetsen de notaris en de zaakvoerder van Bosta Consult de organisatie van onze dag van morgen. Op een begrijpelijke manier leggen ze uit welke huwelijkscontracten mogelijk zijn of hoe een testament best vorm krijgt. “Bereid de toekomst goed voor. Op tijd plannen is een noodzaak, voor jezelf, je ouders én je kinderen”, zegt schepen Martine Verhamme.

Rust en ruimte

Het belang van een zorgvolmacht valt niet te onderschatten: bij onbekwaamheid leg je vast wie jouw facturen, schenkingen en aankopen kan beheren. Je omgeving krijgt een wettelijke houvast om jouw wensen te vervullen. Hetzelfde geldt voor een huwelijks- of samenlevingscontract en erfenisplanning. Dat mag geen taboe zijn. Het creëert rust en ruimte in moeilijke tijden. Ook financieel kan een goede planning veel verschil maken.

(Patrick D.)

The post Infoavond De Brug/N-VA/Open VLD met notaris en adviseur in Ingelmunster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

“Dit had ik nooit verwacht van een Open Vld-minister”: ophef over oproepingsbrieven in Sint-Genesius-Rode

De Nederlandstalige oproepingsbrief die in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is verstuurd zorgt voor beroering. Nadat DéFI-voorzitter Sophie Rohonyi de inwoners aanspoorde om de brief te verscheuren omdat hij illegaal zou zijn, zegt nu ook burgemeester Pierre Rolin dat de manier van werken “niet wettelijk” is. Dat zei hij vrijdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek

Pro Nieuwpoort, met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote, heeft vandaag samen met Stijn Deschilder een ambitieus voorstel gelanceerd om de stad een belangrijke stap voorwaarts te laten zetten in de strijd tegen de klimaatverandering.
The post Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

FBI waarschuwt: “Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Sociaal Huis krijgt donatie van ruim 600 schoolartikelen

Het Sociaal Huis van Dentergem heeft ruim zeshonderd schoolartikelen gedoneerd gekregen. “De schenking is mee mogelijk gemaakt door de persoonlijke contacten van gemeenteraadslid Philippe Wyffels”, zegt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Bart De Keukeleire (Eendracht). “Het is niet de eerste keer dat hij hierin slaagt. We zijn hem daar dankbaar voor,
The post Sociaal Huis

Lees meer »

Waarom liet Israël de biepers en walkietalkies van Hezbollah net nu ontploffen? “Gaat meestal grotere aanval vooraf”

Nadat Hezbollah voor een tweede dag op rij te maken heeft gekregen met ontploffende communicatietoestellen, blijft een belangrijke vraag zinderen: waarom kiest de vermoedelijke aanvaller Israël ervoor om die aanvallen nu uit te voeren? Conflictjournalist Rudi Vranckx wijst erop dat communicatiekanalen uitschakelen meestal voorafgaat aan een grotere aanval. Al zijn er nog geen aanwijzingen dat Israël een rechtstreekse oorlog wil

Lees meer »

Feest voor honderd jaar Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hollebeke

Op kermiszondag kwam de parochiegemeenschap samen in de honderdjarige kerk van Hollebeke om te vieren. Het was een moment van reflectie, dankbaarheid en verbinding. Alle verenigingen van Hollebeke waren vertegenwoordigd. De Hollebeekse jongerenvereniging die zuster Agnes destijds oprichtte en trok, was het meest present. Ook de familie van zuster Agnes en haar medezusters uit Heule
The post Feest voor

Lees meer »