Goud voor Gilbert en Monica

Gilbert Beeckaert (81) en Monica Maeckelbergh (80) vierden hun gouden huwelijksjubileum. Gilbert is geboren in Jonkershove en volgde na de gemeenteschool nog een jaar VTI in Ieper. Monica werd geboren in Klerken, ging er naar de kleuter- en lagere school tot haar 14 jaar en begon dan te werken in een visrokerij. Vervolgens werkte ze in de melkerij in Klerken tot haar huwelijk. Ook Gilbert startte met werken in de melkerij toen hij 16 was, daarna volgde hij nog twee jaar avondles en haalde het diploma B2. Zijn legerdienst vervulde hij in Duitsland en daarna werkte hij opnieuw in de melkerij en daarna nog een tijd bij de firma Despierre en bij de firma Covemaker. Na een verkering van vijf jaar huwden ze in Klerken op 4 april 1964. Ze woonden 2,5 jaar in bij de ouders van Monica om daarna in hun eigen nieuwbouw te trekken. Het gezin kreeg drie kinderen: Geert die samen met Ilse Verplancke in Rumbeke woont, daarna werd Martine geboren in 1967 maar ze overleed helaas in 1969. Drie jaar later werd opnieuw een dochtertje geboren dat dezelfde naam als haar overleden zusje kreeg. Martine is samen met Dominique, zij wonen in Jonkershove. Monica woont nu een jaar in RVT Cassiers waar ze het naar haar zin heeft, Gilbert bezoekt haar dagelijks en brengt haar telkens iets lekkers mee. Gilbert is een volksvriend en zijn motto is “een vriendelijke groet doet iedereen goed”. (ACK)

The post Goud voor Gilbert en Monica is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keniaanse president Ruto belooft stevig op te treden tegen “geweld en anarchie”

De Keniaanse president William Ruto wil hard optreden tegen de “georganiseerde criminelen” die dinsdag de antiregeringsprotesten hebben gebruikt om “geweld en anarchie” te stichten. Dat heeft hij dinsdag verklaard in een toespraak naar aanleiding van de onrust in het Oost-Afrikaanse land. Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse

Lees meer »