Fietsersbond lanceert nieuwe campagne ‘Ieper Fietst’: “Ieper kan ideale fietsstad zijn”

Vanaf zaterdag 20 april kan je aan heel wat ramen in Ieper en deelgemeenten affiches zien hangen van de nieuwe campagne van de Ieperse Fietsersbond. Met hun campagne ‘Ieper Fietst’ vragen ze in dit verkiezingsjaar nog meer aandacht voor een verkeersveilige stad.

Bezieler van deze campagne is Nele Ameloot. Zij verliet in 2022 na 18 jaar Gent voor een terugkeer naar haar roots in de Westhoek. Ze woont in het centrum van Ieper en gebruikt heel frequent de fiets. “Het viel ons snel op dat de Ieperse binnenstad niet attractief is voor fietsers”, zegt Nele.

“Na een ontmoeting met Johan Vanhaverbeke, de voorzitter van de Fietsersbond, besloot ik om me voor deze vereniging te engageren. We stelden onder meer een gedetailleerde kansennota op en dachten na over een bijkomende campagne. Ik dacht aan een sterke affichecampagne en was geïnspireerd door de campagne ‘zonder haat-straat’. Zo ontwierpen we een affiche die we vanaf zaterdag zullen verspreiden in Ieper en deelgemeenten.”

Op de affiche staat een cartoon van een katje dat fietst in Ieper en de boodschap ‘Ieper fietst, voor een verkeersveilige stad’. “Op de achterkant staan nog verschillende aandachtspunten, die ook terug te vinden zijn in onze kansennota. We willen minder auto’s in de stad en de dorpskernen, meer fietsstraten, betere fietspaden en goede fietsverbindingen tussen de deelgemeenten en naar de stad. Het is ook belangrijk dat jong en oud veilig kan fietsen. Mijn kinderen gaan naar school in het Lyceum. Ze moeten hiervoor de markt passeren en tegen de rijrichting in door de Boterstraat fietsen. Dat is een uitdagende route voor fietsers. Intussen gaan ze te voet naar school.”

20.000 affiches

Er zijn 20.000 raamaffiches gedrukt. “We zijn blij dat er veel steun is vanuit verschillende hoeken. Zo ondersteunen 16 verenigingen en scholengroepen onze oproep. Een 40-tal vrijwilligers zal de affiches in de brievenbussen steken. Je zal de affiche ook zelf kunnen ophalen bij CVO Miras of in Het Perron.”

Voorzitter Johan Vanhaverbeke benadrukt dat Ieper heel wat potentieel heeft als fietsstad. “Alles in Ieper ligt binnen handbereik en dus binnen de fietsbare afstanden. We zouden een ideale fietsstad kunnen zijn, dus is een grondige aanpak nodig om het aantrekkelijker te maken. Andere steden doen het, dus waarom zou het niet in Ieper kunnen?”

The post Fietsersbond lanceert nieuwe campagne ‘Ieper Fietst’: “Ieper kan ideale fietsstad zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »