Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter

Dirk Jengember (69) is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Fanfare van Mesen. Net als de vorige voorzitter Kimani Mylle bespeelt ook Dirk geen instrument. “Ik vervul vooral een ondersteunende rol.” Dirk heeft drie dochters van wie de tweeling Emily en Evelyn spelend lid is van de fanfare.

Met veel plezier zal Dirk het voorzitterschap op zich nemen. “Ik woon dan wel in Jabbeke, de band met Mesen die ik vanaf eind jaren 70 opbouwde zal niet verdwijnen. Ik heb hier alleen maar goede vrienden en die zal ik gezien mijn nieuwe functie wellicht wat meer zien, net als mijn familie.”

Voor Dirk is de rit naar Mesen vanuit Jabbeke ook een toeristische uitstap. “Mesen heeft heel wat te bieden. Ik rijd naar de kleinste stad met de mobilhome. Het gebeurt ook dat we overnachten in de mobilhome of we doen dat bij een van de dochters.”

Beeld en muziek

In een ver verleden was Dirk al eens voorzitter en wel van de diaporamaclub Media uit Mesen. “De interesse voor beeld en muziek kreeg ik blijkbaar mee met de moedermelk. Op heel jeugdige leeftijd was ik al bezig met het projecteren van prentjes in een pikdonkere achterkeuken. Met de club werden diashows georganiseerd.”

“Later wisselde ik het fototoestel voor de videocamera en startte ik mijn bijberoepsbezigheid. Samen met diverse professionele bedrijven werkte ik aan multimediale buiten- en binnenspektakels zo onder meer voor de Rally van Ieper, Miss Belgian Beauty of nog de opening van het In Flanders Fields Museum.”

Nu Dirk voorzitter is van de Mesense fanfare maakt hij zeker tijd om de vele beelden uit zijn archief van de muziekvereniging te verwerken tot één beeldoverzicht. “En daar zitten ongetwijfeld beelden bij van wat in de fanfare bekend staat als de tabagi. Het gaat over de laatste repetitie in voorbereiding van het Sint-Ceciliafeest wanneer ook wel wat uit de losse pols wordt gemusiceerd. In de overzichtsvideo verwerk ik ook graag de beelden van de vele feestelijkheden die de stad rijk is. En waar een feest is in Mesen is de fanfare aanwezig”, besluit de nieuwe voorzitter.

(MDN)

The post Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Tieltenaar Bram (22) te zien in Kotmadam Sarafian: “Ze is jong van geest en ze hielp zelfs met opkuisen”

Het gloednieuwe VTM–programma ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian zich tien maanden lang over zeven kotstudenten. Een daarvan is Bram Eeckhautte uit Tielt, vanaf dinsdag 3 september is hij dus op VTM te zien. “Ik kende Barbara enkel van De Slimste Mens, maar het bleek een toffe madam die erg jong van geest is.” En eentje die ook de handen uit

Lees meer »

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »

Officiële opening nieuwe vrije basisschool H. Familie in Oudenburg: “Nu komt het echte werk”

Zaterdag 31 augustus was een hoogdag voor het onderwijs in de Arnoldusstad. Nadat in 2005 een subsidiedossier werd ingediend, kreeg de vrije basisschool H. Familie eindelijk een nieuw gebouw dat vlak voor de start van het schooljaar officieel werd geopend. “I had a dream that one day we will have a new schoolbuilding”, opende Geert Sanders, voorzitter van het schoolbestuur,

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »