Driek Dejager is laureaat van Junior Journalist Davidsfonds Vichte

Driek Dejager uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool in Vichte mag zich Junior Journalist 2024 noemen. Hij kaapte de hoofdprijs weg van de jaarlijkse schrijfwedstrijd die georganiseerd wordt door het Davidsfonds Vichte.

De Junior Journalistenwedstrijd zet jonge schrijvers aan tot journalistiek schrijven rond een bepaald thema. De twee klassen van het zesde leerjaar van school De Wegelink in Vichte namen dit jaar deel aan deze wedstrijd die als thema ‘Oost west, thuis best!?’ had.

“Naast de Junior Journalist Driek Dejager, kregen ook Roos Meeus, Aline Soete en Brijou Defrenne prijsboeken”, zegt Tack. “Alle deelnemers worden beloond met een exclusieve balpen van het Davidsfonds Vichte. De bedoeling is dat de kinderen hun fantasie de vrije loop laten en daarbij creatief omspringen met taal en correct Nederlands gebruiken .“ Een onafhankelijke jury leest het werk na en selecteert dan de schrijftalentjes.

150ste verjaardag

Het thema voor de volgende editie is al bekend. “Naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van het Davidsfonds kozen we ‘Feest! ’“, vult voorzitter Filip Vandemoortele aan. “Het wordt een feesteditie en we hopen dat zowel het vijfde als zesde leerjaar zullen deelnemen.”

Doordat het vijfde leerjaar een nieuwe taalmethode te verwerken krijgt dit schooljaar in combinatie met een druk jaarplan, beslisten de leerkrachten om niet deel te nemen. Driek is blij verrast om verkozen te zijn tot laureaat van de Junior Journalistenwedstrijd. “Ik vind het leuk, want ik wist niet dat ik het in mij had om goede teksten te schrijven”, stelt Driek Dejager (12), zoon van Miek Vandamme en Mathieu Dejager uit Sint-Lodewijk.

Fan van Jommeke

“Op zich ging het schrijven vlot. De opdracht was om iemand te bevragen die was verhuisd naar het buitenland en aan de hand van de antwoorden, een artikel te schrijven. Ik koos Lotte die in Marokko woont. In het vierde leerjaar ben ik haar gaan bezoeken tijdens de paasvakantie.”

“Ik lees graag, vooral de fantasy boeken van Tom Fletcher. Mijn droom is om mijn eigen Jommekestrip te maken, want dat is mijn favoriete strip omwille van de leuke avonturen en omdat je altijd wat bijleert over de wereld en omdat de illustraties leuk zijn.”

The post Driek Dejager is laureaat van Junior Journalist Davidsfonds Vichte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »