Algemeen directeur geeft fakkel door aan financieel adviseur

Huidig algemeen directeur van Stad Waregem Guido De Langhe gaat deze zomer met pensioen. Zijn opvolger wordt Frederik Verdonck, die sinds 2006 financieel adviseur is van het lokaal bestuur.

Guido De Langhe begon in 1987 bij de stad als bureauchef en werd in 1996 vast benoemd als gemeentesecretaris. Die titel werd in 2018 gewijzigd naar algemeen directeur. Een positie die zich letterlijk en figuurlijk tussen politiek en administratie bevindt. “De algemeen directeur is het hoofd van al het personeel van het lokaal bestuur en staat in voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het beleid”, weet burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). De algemeen directeur ondertekent samen met de burgervader alle brieven en documenten van de stad, en volgt de betalingen op met de financieel directeur. Guido De Langhe gaat op 1 juli met pensioen. Aangezien zijn functie de hoogste is binnen het lokaal bestuur moest het ontslag goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Dat gebeurde vorige week. In de gemeenteraad van december 2023 werd beslist om een selectieprocedure op te starten om een geschikte opvolger te vinden. Er waren enkele interne kandidaten binnen het bestuur die in aanmerking kwamen, daarom werd gekozen voor een bevorderingsprocedure. Er werd een extern selectiebureau ingeschakeld om de management- en leiderscapaciteiten te testen.

Testen

“Huidig financieel adviseur Frederik Verdonck slaagde voor de testen en zal Guido opvolgen. Frederik is sinds 2006 als adviseur aan de slag bij de stad en kent de organisatie door en door.” (LV)

The post Algemeen directeur geeft fakkel door aan financieel adviseur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen voor West-Vlaamse wijnboeren op wijnwedstrijd in Ter Groene Poorte

Er werd op woensdag 18 september heel wat wijn uitgeschonken en geproefd in Hotelschool Ter Groene Poorte. De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseerde er immers de 20ste jubileumeditie van de Wedstrijd Beste Belgische Wijn.
The post Prijzen voor West-Vlaamse wijnboeren op wijnwedstrijd in Ter Groene Poorte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74): “Garde was vriend van het volk”

Eind september verschijnt het vijfde boek van Marc Wackenier (74) uit de Hoogstraat. In ‘Van baljuw tot champetter’ gaat hij op zoek naar de veldwachters in de negen dorpen van Alveringem die van aan de Franse revolutie tot aan de politiehervorming in 2000 voor orde en tucht zorgden. Een sappig onderwerp!
The post Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74):

Lees meer »

KIJK. Jens Dendoncker verklaart voor het eerst waarom Karen Damen niet meer meespeurt in ‘The Masked Singer’

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »