AA Gent houdt de punten thuis: Buffalo’s kloppen KV Mechelen en zetten eerste stap naar eindwinst in Europe Play-offs

Als zelfs de Mexican wave over de tribunes rolt. AA Gent amuseert zich in de Europe Play-Offs. Dankzij een duidelijke 3-1-overwinning tegen directe concurrent KV Mechelen verstevigt het zijn leidersplaats. 

Meer krantenkoppen in België

Brendan Mills naar Knack Volley

Knack Volley heeft een extra opposite aan de kern toegevoegd. De 21-jarige Brendan Mills landde maandag in de luchthaven van Zaventem na een vlucht van zowat 16 uur, want de nieuwe opposite is afkomstig uit London, Ontario (Canada), een stad met bijna 450.000 inwoners.
The post Brendan Mills naar Knack Volley appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Historische vergissing”: kandidaat-burgemeester van Anzegem Jeremie Vaneeckhout snoeihard voor afschaffing opkomstplicht

Wat ook de verkiezingsuitslagen worden, ze zullen een aparte vermelding krijgen in de geschiedenisboeken. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892, is er in Vlaanderen geen opkomstplicht meer. De vraag is of dit de democatie ten goede komt. We vroegen het in Anzegem aan nationaal co-voorzitter Groen Jeremie Vaneeckhout, (lijsttrekker Inzet en huidig gemeenteraadslid

Lees meer »

Plannen voor Huis van de Blankenbergenaar voorlopig opgeborgen: “Mogelijk een toegift van burgemeester aan potentiële coalitiepartners N-VA en CD&V”

In Blankenberge gaan de plannen voor het Huis van de Blankenbergenaar de koelkast in. Het huidige bestuur wou enkele gebouwen van de gemeente verkopen aan een projectontwikkelaar. Die zou er dan een appartementencomplex bouwen met een nieuw stadhuis op de begane grond, voor een extra 4 miljoen. Tegen het plan was veel protest van de oppositie. Nu heeft het gemeentebestuur

Lees meer »

Krijgt Terra Porcorum ‘De zegen van de Heer’ ?

Toneelvereniging Terra Porcorum plant zeven voorstellingen van de klucht Met de zegen van de Heer. Voor deze voorstellingenreeks verlaat Terra Porcorum eenmalig de bovenzaal van het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. Alle voorstellingen vinden plaats in zaal Blommenhof in Staden. “Met de zegen van de Heer is een hilarische klucht waarbij de lachspieren zwaar op de proef
The post Krijgt Terra

Lees meer »

Versoepeling voor zonnepanelen in historisch Brugs stadscentrum teruggefloten

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de versoepeling van het reglement om zonnepanelen te plaatsen in de historische binnenstad van Brugge ongedaan gemaakt. Het Brugs Erfgoedforum tekende met succes bezwaar aan tegen de vergunning die Stad en Provincie verleend hadden voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een huis in de Ezelstraat in Brugge.
The post Versoepeling voor

Lees meer »

GAIA voert “guerilla-actie” tegen onverdoofd slachten aan in Brussels Hoofdstedelijk Gewest: “Hier moet een einde aan komen”

De dierenrechtenorganisatie GAIA heeft donderdag aan het Brussels Parlement en op verschillende andere locaties in de vijfhoek actie gevoerd tegen onverdoofd slachten. De organisatie hoopt de toekomstige Brusselse regering ertoe te bewegen een verbod op onverdoofd slachten uit te vaardigen, zoals ook in Vlaanderen en Wallonië het geval is.

Lees meer »

Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen werd: “Hopen snel duidelijkheid te krijgen”

Een week na de feiten zindert de spectaculaire juwelen- en handtassenroof in Knokke nog na. Meerdere eigenaars die hun peperdure handtassen via de winkel te koop aanboden, blijven met veel vragen achter. Zaakvoerster Stéphanie Louise Lotte begrijpt de ongerustheid en reageert.
The post Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen

Lees meer »

Zo stemde Kortrijk: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Kortrijk trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Kortrijk.
The post Zo stemde Kortrijk: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »