West-Vlaamse jongen valt uit raam op schoolreis in Turkije

Een West-Vlaamse jongen uit Zarren viel op schoolreis in Turkije uit een raam schrijft HLN. Hij liep een vleeswonde op ter hoogte van de oksel. De jongen is niet in levensgevaar, maar blijft wel nog 24 uur in het ziekenhuis ter observatie.

De 42 leerlingen van het zevende specialisatiejaar van ‘t Saam Cardijn in Diksmuide zijn momenteel op buitenlandse studiereis in Turkije. Gisterenavond liep dat voor een van die leerlingen grondig mis. Hij viel uit het raam van het hotel in Alanya waar de groep verblijft. “Campusdirecteur Bart Laleman is mee op studiereis en informeerde onmiddellijk na het incident de school en alle ouders. De jongen liep gelukkig geen breuken op, maar wel een vleeswonde ter hoogte van de oksel. Hij blijft zeker nog 24 uur in het ziekenhuis ter observatie, of hij erna weer aansluit aan de groep is niet duidelijk”, vertelt technisch directeur Tommy Es.

Het ongeval gebeurde op de eerste avond. De reis duurt in het totaal acht dagen. De andere leerlingen zetten de schoolreis in Turkije verder zoals gepland.

The post West-Vlaamse jongen valt uit raam op schoolreis in Turkije is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij kreeg de volle laag van De Bruyne toen hij niet goed doordekte”: drie mindere Duivels, twee keer 7 op 10

Geen cadeau voor de Rode Duivels in Hongarije, een match zonder publiek tegen Israël. Niet de minste beleving in de tribunes en dat weerspiegelde zich ook lang op het veld. Gelukkig volgde er een tweede helft met veel meer animo, al konden slechts twee spelers zich onderscheiden. Drie Duivels moeten het stellen met een vijfje. Ons rapport.

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons

De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.
The post Streekproductenmarkt

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee leerlingen en twee leerkrachten doodgeschoten op school in VS: verdachte is 14-jarige scholier die al eens werd verhoord wegens dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »