Vias wil marge voor flitsboetes fors verkleinen

De cruisecontrol instellen op zo’n 130 km/u en toch geen boete riskeren? Verkeersinstituut Vias vraagt dat de technische marge die nog steeds bestaat, fors lager wordt. “Snelheid meten kan nu zo veel nauwkeuriger. Als iedereen beter de bestaande limieten volgt, wordt het verkeer veiliger.”

 

Meer krantenkoppen in België

Michel Wuyts schuift Jarno Widar naar voren als favoriet voor Belofte van het Jaar: “Wachten voor de overstap naar de profs moet hij niet doen”

Jarno Widar werd op zijn achttiende de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen. Ook op het WK in het Zwitserse Zürich gooide hij hoge ogen. Michel Wuyts ziet dan ook niet in wie Widar op het gala van de Kristallen Fiets van de prijs voor Belofte van het Jaar gaat houden. “Een killer. Wurging, zijn handelsmerk. Dat

Lees meer »

Recept | Lobster bun

07:00 Chefs spelen met smaak in een culinaire roulette. In deze aflevering: chef Tom Loockx van restaurant Stable in Edegem serveert zijn recept voor lobster bun.

Lees meer »

Zo stemde Dentergem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Dentergem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Dentergem.
The post Zo stemde Dentergem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Topman Stellantis sluit sluiting fabrieken niet uit

Carlos Tavares, de topman van autogroep Stellantis met onder meer de merken Peugeot, Fiat, Opel en Chrysler, sluit niet uit dat er fabrieken zullen worden gesloten om de groep concurrentieel te houden tegenover de Chinese concurrentie. Dat zegt hij in interviews met enkele Franse media.

Lees meer »

Vogelasiel Oostende: “Jager schoot onze bruike kiekendief dood”

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren is er het hart van in. Na maanden intensief werk om bruine kiekendieven op te kweken en voor te bereiden op hun taak in de natuur, is de eerste die aan de migratie begint al afgeknald door een jager in Frankrijk. Dat blijkt uit de gegevens van de zender die de vogel droeg.

Lees meer »

“Dat contactverbod sloeg bij hem in als een bom”: zo verliepen de laatste dagen en uren van Liam Payne

Samen met z’n vriendin, influencer Kate Cassidy (25), genoot Liam Payne (31) de voorbije weken van een vakantie in Buenos Aires. Een ogenschijnlijk heerlijke periode die woensdagavond een onverwacht tragisch einde kende, toen de zanger van zijn hotelbalkon viel. Het Argentijnse parket bevestigt intussen dat Payne overleed aan de gevolgen van zijn val, maar dat er op zijn hotelkamer alcohol

Lees meer »

Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft nog geen klachten ontvangen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne. Dat meldt de voorzitter van de Raad, professor Herman Matthijs. Ook in Alken, Turnhout en Ninove voert het parket een onderzoek.
The post Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zizou Bergs doet Lotto Arena daveren en vloert Diaz Acosta in European Open: “Mijn vertrouwen is dag en nacht verschil met vorig jaar”

‘Belgian Day’ op de European Open: Zizou Bergs (ATP 69) fleurde de avond eerst op met een zege (7-5, 6-4) over de Argentijn Facunda Diaz Acosta (ATP 67). Het publiek in de Antwerpse Lotto Arena smulde van enkele flitsende punten. “Ik neem makkelijker mijn verantwoordelijkheid nu”, aldus Bergs, die de volle tribunes smaakte: “Het Belgische tennis is springlevend.” In de

Lees meer »

Afschaffing opkomstplicht lijkt PVDA te nekken

Twee zetels in het Hasselt van Kim De Witte en evenveel verkozenen in het Genk van Gaby Colebunders. Voor PVDA werd het zondag een heuse ontgoocheling. “Met dank aan de afschaffing van de opkomstplicht”, zeggen de twee Limburgse boegbeelden.

Lees meer »