Vandaag flitsmarathon (en dat blijkt volgens studie te helpen): “Twee op drie bestuurders passen rijgedrag aan na boete”

Vandaag organiseert de politie voor de twintigste keer een flitsmarathon. Uit een nieuwe studie van verkeersinstituut Vias blijkt dat zo’n actie ook nut te heeft. “Na een bekeuring voor overdreven snelheid zeggen twee op de drie Belgen zich strikter aan de snelheidslimiet te hebben gehouden”, zegt Stef Willems van Vias. 

Meer krantenkoppen in België

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »