Vakbonden niet verrast door dreigend jobverlies bij Beaulieu in Wielsbeke

De afdeling Flooring Solutions van de Waregemse Beaulieu International Group wil de productie van matten en vinyltegels in Wielsbeke stopzetten. Door die beslissing dreigen tot 95 werknemers hun job te verliezen. De vakbonden zijn allerminst verrast.

Beaulieu International Group (B.I.G.) uit Waregem, in de volksmond bekend als Beaulieu, kondigde donderdagavond tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan dat de bedrijfseenheid ‘Flooring Solutions’ de productie en verkoop van matten wil stopzetten. Ook de productie van luxe vinyltegels wordt beëindigd. Daardoor dreigen er in België tot 95 jobs te verdwijnen. Ook de matten-afdeling in Polen wordt opgedoekt.

Dat de voormalige textielgiganten uit de Vlasstreek het bijzonder moeilijk hebben, is al enkele jaren duidelijk. Begin dit jaar vroeg Mc Three nog het faillissement aan, al is daar volgens de werknemers meer aan de hand.

Winstgevend

Beaulieu International Group verwijst naar de toegenomen concurrentie, verminderde volumes en hoge arbeidskosten en energieprijzen als oorzaak van de beslissing. “Daardoor is het onmogelijk om competitief te blijven”, klinkt het.

“Ondanks een transformatieplan en verschillende groei-investeringen, maken de huidige marktomstandigheden het onmogelijk om winstgevend te zijn in de huidige vorm.” B.I.G. blijft wel luxe vinyltegels verkopen.

De vakbonden zijn niet verrast. “Volgende week komen we samen om deze beslissing te bespreken, nadien komen we met een officiële reactie”, klinkt het bij ACV. Op de productiesites gaat het werk voort. “Er zijn geen stakingen of acties, wij zullen het personeel de komende periode verder informeren.”

Nieuwe CEO

Beaulieu International Group telt over de hele wereld zo’n 4.900 werknemers in 29 productiesites en 22 verkoop- en distributiecentra. Beaulieu werd gesticht door Roger De Clerck, die als boer Clerck een waar textielimperium wist te realiseren. Al kent het familiebedrijf veel controverse, zowel intern als met de fiscus.

Vorige maand werd Rogers jongste zoon Dominiek De Clerck de nieuwe CEO van de groep. Hij vervangt Pol Deturck die na slechts drie jaar weer vertrekt.

The post Vakbonden niet verrast door dreigend jobverlies bij Beaulieu in Wielsbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »