Unieke relatie in natuurreservaat: kaketoe George en parkiet Raphael zijn onafscheidelijk

Niemand weet wat hen precies bij elkaar bracht, maar toch zijn een parkiet en een kaketoe al een tijdje onafscheidelijk in een Australisch natuurreservaat. “Maak kennis met George en Raphael, het meest onwaarschijnlijke paar van Bonorong.”

 

Meer krantenkoppen in België

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

Jonas en Elina verkopen en verhuren hottubs

Tijdelijk een hottub nodig voor een feestje? Op zoek naar een romantische toets voor een knus avondje met je partner? Dankzij The Rolling Hottub rol je gewoon een authentieke hottub je tuin binnen. “Je hebt er geen elektriciteit voor nodig en na iets meer dan een uur kun je in bad!”
The post Jonas en Elina verkopen en verhuren

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »