Roemeens trio riskeert zware celstraf voor resem gauwdiefstallen in Brugge

Drie Roemeense mannen moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor vijftien gauwdiefstallen. Ze sloegen vooral toe in Brugge en op de luchthaven van Zaventem. De procureur vorderde zware celstraffen.

Op 31 augustus vorig jaar werd een klant van een winkel in de Wollestraat in Brugge beroofd van zijn portefeuille. Die werd later leeg teruggevonden op de grond. Dankzij camerabeelden kreeg de politie al snel twee verdachten in het vizier. Een agent kreeg hen even later in de gaten en zag hoe zij een koppel probeerden te bestelen. Nog later werd het duo staande gehouden in een Volvo. In de wagen zat nog een derde betrokkene.

Onderzoek linkte de mannen ook nog aan drie diefstallen en vijf pogingen daartoe op 2 augustus op de luchthaven van Zaventem. Daar legden ze zelfs met de noodknop de roltrap stil om hun slachtoffers te kunnen bestelen. De gegevens op de gsm van Dorel B. (33) wezen uit dat hij ook op 1, 20 en 24 augustus in Brugge was. Volgens het parket zou hij op die data meerdere diefstallen hebben gepleegd samen met Nelu D. (26) uit Anderlecht. De twee konden ook nog gelinkt worden aan een portefeuillediefstal eind juli in Brussel.

Trio riskeert zware straf

De procureur vroeg voor Dorel B. en Nelu D. respectievelijk vier en vijf jaar effectieve celstraf. “Zij zijn gepokt en gemazeld in de criminaliteit”, foeterde procureur Mike Vanneste. “Ze zijn onverbeterlijk en stelen is hun levensstijl.” Nelu D. liep al 21 veroordelingen op in onder meer Frankrijk en Spanje. Ook in België kreeg hij al eens twee jaar cel voor diefstal met geweld.

Dorel B. liep eerder al tegen de lamp in België, Roemenië, Frankrijk en Denemarken.

Florin M. (20) riskeert drie jaar effectief. De advocaten van de mannen drongen aan op straffen met uitstel, met uitzondering van de voorhechtenis. De uitspraak volgt op 17 mei. (AFr)

The post Roemeens trio riskeert zware celstraf voor resem gauwdiefstallen in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »