Republikeinse Huis-voorzitter duwt gaspedaal nu toch volledig in: Oekraïne steunen, ‘of Poetin marcheert door Europa’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München: “Neergeschoten verdachte is overleden”

De hulpdiensten in de Duitse stad München zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »