Politie verspreidt opsporingsbericht voor vermiste Bjorn Holderbeke (39) uit Boutersem

Op vraag van het parket van Leuven verspreidt de politie een opsporingsbericht voor de 39-jarige Bjorn Holderbeke uit Boutersem.

 

Meer krantenkoppen in België

Lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut: “Top vijf de ambitie, podium de grote droom”

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Seventeen uit Zuid-Korea headliner op Glastonbury (al moeten we K-pop nog niet meteen op onze festivals verwachten)

De Zuid-Koreaanse K-popband Seventeen staat dit weekend op het hoofdpodium van Glastonbury, een van de grootste festivals in Europa. K-pop is de laatste jaren aan een wereldwijde opmars bezig, maar het is de eerste keer dat een K-popband op zo’n groot festival staat. Al moeten we zulke bands nog niet verwachten op onze festivals, zegt Pukkelpop-programmator Eppo Janssen.

Lees meer »

Geen wachtlijst voor speelpleinwerking Heuvelland.

“We hebben voldoende monitoren gevonden en kunnen alle kinderen die zich inschreven effectief ontvangen op een van onze twee speelpleinwerkingen tijdens de komende grote vakantie. Dat antwoordde schepen Bart Vanacker (Gemeentebelangen) tijdens de gemeenteraad op een vraag van Nathan Duhayon van CD&V.
The post Geen wachtlijst voor speelpleinwerking Heuvelland. appeared first on KW.be.

Lees meer »

HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350 deelnemers

Van 1 juli tot 30 augustus kun je opnieuw deelnemen aan de HoLa-PoSta-zoektocht, een gratis fietsspeurtocht van 38 km doorheen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. “Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen”, zegt Jo Lottegier van Toerisme Langemark-Poelkapelle.
The post HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »