“Politici zijn – ondanks alles – net mensen, ook Meryame Kitir”

Meryame Kitir is uit Vooruit gestapt. Het ultieme sluitstuk van haar politieke carrière. Een afscheid dat in fases verliep. Ze trok zich al eerder terug als lijsttrekker, ze stapte zelfs uit de gemeenteraad van Genk. Maar nu knipt ze ook de allerlaatste banden door. Gedaan. Afgelopen. Schluss. Niemand zou dat een paar jaar geleden hebben voorspeld. Kitir is het type dat trouw is aan de vlag, maar blijkbaar niet onvoorwaardelijk. Ze heeft veel aan de socialisten te danken. Een loopbaan die start aan de band van Ford maakt meestal geen ommetje langs het parlement. Al zeker niet langs een ministerpost. De vakbond bood haar het nodige opstapje. Die keuze was vanuit de socialisten doordacht: in het parlement moeten ook arbeiders vertegenwoordigd zijn. Dat sluit beter aan bij het doelpubliek dan juristen, want daarvan zitten er al meer dan genoeg in het parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Adele had geen zin in extra concerten na München en wees aanbiedingen af: “Ze kon miljoenen verdienen”

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »