Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’

Enkele jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwden een beerton om tot een jacuzzi en gaven die de naam Ja-Koe-Zie. Volgende week dinsdag is hun creatie te zien in het programma Iedereen Beroemd op VRT 1.

Een beerton wordt normaal gebruikt om akkers te bemesten, maar enkele jongeren uit Vleteren en Pollinkhove lieten hun creativiteit de vrije loop en bouwden zo’n beerton om tot een jacuzzi, of beter gezegd Ja-Koe-Zie. “We kwamen op het idee nadat we een Nederlands filmpje op TikTok zagen”, zegt Emiel Dejaegher. “Een vriend had een beerton staan waarvan de bovenkant was ingedeukt en we gingen aan de slag. In mijn vriendenkring zitten er namelijk heel wat handige harry’s. We werkten er zo’n vier maanden aan. Het allereerste ontwerp was eigenlijk een flop. We hebben heel wat aanpassingen moeten doen, maar nu is de Ja-Koe-Zie helemaal af en werkt die perfect.”

Iedereen Beroemd

“In de tank kan 6.000 tot 7.000 liter water dat met brandhout wordt opgewarmd tot zo’n 40 graden”, zegt Emiel. “Warmer is niet nodig, het is niet de bedoeling dat we gekookt worden. We schilderden de Ja-Koe-Zie ook zwart zodat de witte letters mooi tot hun recht komen. Later komen er nog witte vlekken op zodat die eruit zal zien als een echte koe. De bedoeling is om de Ja-Koe-Zie uit te lenen aan vrienden, maar er informeerden ook al mensen om die te huren”, klinkt het. De Ja-Koe-Zie viel ook bij de productieploeg van Iedereen Beroemd, een reportageprogramma op VRT 1 waarin elke dag iets nieuws te ontdekken valt, in de smaak. “Mijn vriendin Margo had een mailtje gestuurd naar de redactie met een korte beschrijving van ons project”, zegt Emiel. “De dag nadien namen ze al contact met ons op dat ze wel geïnteresseerd waren.”

Vorige week donderdag in de vooravond streken de mensen van Iedereen Beroemd neer op hoeve Maedelstede in Pollinkhove om een stukje te maken. “Het filmpje over de Ja-Koe-Zie zal normaal op dinsdag 23 april worden uitgezonden”, besluit Emiel Dejaegher. “We kijken er alvast naar uit.”

The post Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Seventeen uit Zuid-Korea headliner op Glastonbury (al moeten we K-pop nog niet meteen op onze festivals verwachten)

De Zuid-Koreaanse K-popband Seventeen staat dit weekend op het hoofdpodium van Glastonbury, een van de grootste festivals in Europa. K-pop is de laatste jaren aan een wereldwijde opmars bezig, maar het is de eerste keer dat een K-popband op zo’n groot festival staat. Al moeten we zulke bands nog niet verwachten op onze festivals, zegt Pukkelpop-programmator Eppo Janssen.

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Yves Lampaert moet Remco Evenepoel aan Toursucces helpen

Soudal-Quick-Step heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Remco Evenepoel, die voor het eerst aan de start staat, is uiteraard het speerpunt bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij krijgt in Frankrijk het gezelschap van onder meer Yves Lampaert. Voor de Farmer’s son from Belgium wordt het zijn vijfde deelname aan de Tour.
The post Yves Lampaert

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »