Notoire tafelschuimer krijgt zes maanden cel voor onbetaalde rekeningen in Knokse horecazaken

Jozef M. (67) uit Mechelen heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor afzetterij. Ondanks talrijke eerdere veroordelingen verliet de notoire tafelschuimer in Knokke-Heist opnieuw twee horecazaken zonder te betalen.

Op 10 oktober 2023 verorberde Jozef M. in restaurant My Aran in Knokke-Heist een portie bouillabaisse en vier glazen huiswijn, maar de rekening van 63 euro liet hij onbetaald achter. Twee dagen later dronk hij twee glazen rosé in de Knokse broodjeszaak Crème Karamel. Ook daar bleek hij niet in staat de rekening te betalen.

Uitgebreid strafregister

Procureur Jinmin Arnou vroeg zes maanden cel – de maximumstraf voor recidiverende tafelschuimers – en verwees naar het uitgebreide strafregister van de Mechelaar, die sinds 1987 al elf veroordelingen opliep voor gelijkaardige feiten. In april en juni vorig jaar kreeg hij voor de Brugse rechtbank nog respectievelijk zes en twee maanden effectief.

Jozef M. kwam niet opdagen voor zijn proces, maar voor zijn vonnis kwam hij vrijdagochtend alsnog opdagen. Onder begeleiding van de politie weliswaar, want M. werd donderdag – alweer – opgepakt voor tafelschuimerij. (AFr)

The post Notoire tafelschuimer krijgt zes maanden cel voor onbetaalde rekeningen in Knokse horecazaken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »