NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Nieuwpoort stelt zijn kandidaten voor: “Nadruk op veiligheid, mobiliteit en sociale voorzieningen”

Met een lijst van acht kandidaten, gelijk verdeeld tussen vier dames en vier heren, is Vlaams Belang vastberaden om haar stempel te drukken op de lokale politiek. “Onze lijst is rond”, zegt voorzitter en lijsttrekker Ronny Van de Voorde met zichtbare voldoening. Als voorzitter van de lokale afdeling heeft hij de verantwoordelijkheid genomen om de lijst samen te stellen.

Lees meer »

Bristol in Tielt wordt Chaussea

Het doek is gevallen over schoenen- en kledingwinkel Bristol. 72 van de 117 winkels werden overgenomen, waarvan 62 door de Franse schoenenketen Chaussea. Ook de vestiging in Tielt.
The post Bristol in Tielt wordt Chaussea appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

The Levellers treden op 16 november op in de AB: “Hadden we geweten dat dit optreden zo vlug was uitverkocht, dan gaven we twee data’s door”

The Levellers waren in ‘t land voor een optreden op Rock Olmen. Het publiek was alweer laaiend enthousiast. The Levellers zijn niet meer van de ‘jongste’, maar toch blijven ze een trouw publiek hebben. Niet enkel de oudere generatie, maar ook de jongere generatie komt naar hun optredens en luistert naar hun muziek. De groep is nog altijd heel gedreven

Lees meer »

‘Overlever’ van seksueel misbruik in de kerk Aline (58) over ontmoeting met de paus: “Moeten zelf kunnen beslissen wie hem mag spreken”

Vandaag was er een overleg tussen vertegenwoordigers van de katholieke kerk en 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk, onder wie de 58-jarige Aline. Ze hadden het over wie van hen de paus mag ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar een beslissing is er nog niet. Aline vindt dat de ‘overlevers’ zelf mogen beslissen over

Lees meer »