Nieuw hr-en vastgoedplatform ‘Tieltr’ wil stad nog aantrekkelijker maken

Tijdens het Tielt Business Event donderdag werd met ‘Tieltr’ een nieuw onafhankelijk online hr- en vastgoedplatform boven de doopvont gehouden. Het gaat om een initiatief van Vlaemynck, Dumobil, Experza en het Sint-Andriesziekenhuis, met steun van de Stad Tielt.

Op de website tieltr.be worden (bouw)projecten van de initiatiefnemers in de kijker gezet, maar ook openstaande vacatures, aangevuld met Tieltse nieuwtjes en tips voor beleving. Zo kan je er meer info vinden over de operatierobot van het Sint-Andriesziekenhuis, maar ook over de Culinaire Week van Shopping Tielt.

Hoofddoel is om de stad (nog) aantrekkelijker te maken voor bewoners, werknemers en bezoekers. “Tieltr biedt een gevarieerd aanbod aan informatie en activiteiten, al richten we ons vooral op jonge mensen die een baan zoeken in Tielt of de stad willen verkennen”, aldus mede-initiatiefnemer Karel Vlaemynck.

Woonbehoeftestudie

“Hoe groter de groep potentiële Tieltenaars is, hoe groter de kans dat iedere aanbieder, werkgever en zelfs kleine zelfstandige daar uiteindelijk mee de vruchten van plukt.”

Het idee voor Tieltr ontstond na een woonbehoeftestudie, waaruit bleek dat Tielt een enorm potentieel heeft voor de toekomst, met maar liefst 16 procent extra tewerkstelling en meer dan 900 nieuwe bouweenheden in het vooruitzicht.

Het nieuwe platform zal tijdens de Europafeesten op 4, 5, 6 en 7 juli extra in de kijker gezet worden ter hoogte van het grasplein aan de Collegesite. Daar vond vorig jaar de eerste editie van de pop-up ‘College Beach’ van Unizo plaats. Dat event wordt straks zelfs omgedoopt tot ‘Enjoy Tieltr’. (SV)

The post Nieuw hr-en vastgoedplatform ‘Tieltr’ wil stad nog aantrekkelijker maken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 2.000 Belgen hebben alcoholslot, slechts 9 voor het leven: “Niet iedereen kan kostprijs van 3.000 euro per jaar betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad

Op vraag van school De Levensboom is er in de Moorselestraat een aantal parkeerplaatsen geschrapt om er een zebrapad te kunnen aanleggen. Dat er hierover geen overleg is geweest met de omwonenden kan volgens Hendrik Vanhaverbeke (N-VA) niet. Hij kaartte het aan tijdens de gemeenteraad.
The post Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad appeared first

Lees meer »

Harmonie K&V schenkt 500 euro aan MUG-heli

Een deel van de opbrengst van hun aprilconcert overhandigde het bestuur van harmonie Kunst & Vermaak Zedelgem (K&V) aan een spoedarts en piloot die mee levens redden met de provinciale MUG-heli. Die cheque van 500 euro is een van de talrijke broodnodige giften voor de organisatie die zich inzet voor dringende medische hulpverlening. “De harmonieleden
The post Harmonie K&V

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

“Toen hij het mes op mijn keel zette, dacht ik dat het gedaan was”: Inge (58) gewelddadig overvallen in eigen winkel

“Waarom nam hij niet het geld, maar zoiets persoonlijks mee?” Die vraag blijft door het hoofd van Inge (58) spoken nadat ze gewelddadig werd overvallen in haar eigen naaiwinkel. Een volledig gemaskerde man bedreigde haar met een mes en rukte dan haar gouden kettingen los. De politie verspreidt via ons programma twee foto’s van de overvaller in de hoop dat

Lees meer »