Na de kritiek van Bart Verhaeghe: had Club uitstel moeten krijgen? En zou u de play-offs (en puntenhalvering) afschaffen?

“We zijn een heel onprofessioneel voetballand.” Club-voorzitter Bart Verhaeghe (59) klaagde na de kwalificatie van Club Brugge voor de halve finales van de Conference League, en de daarbij horende overvolle kalender voor blauw-zwart, opnieuw de organisatie van onze competitie aan. Maar hoe moet die dan wel georganiseerd worden? Kiest u voor play-offs of niet? En met hoeveel ploegen? Laat het ons weten! 

Meer krantenkoppen in België

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »